Geceden Başlayıp Sabaha Kadar Timelapse Çekmek

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar. Konu aklıma Person of Interest dizisinde Makine'nin görüş açısındaki timelapselerden geldi. Bende yapmayı çok istiyorum ancak nasıl yapılacağını pek anlamadım. (EOS 750D) Kamerayı kursam (anladığım kadarıyla) ışık değişimi yüzünden yarı yolda ayarları değiştirmem gerekecek ve bu da doğal olarak kameranın sallanmasına vs. neden olabilir. Zaten bütün gece kamerayı nasıl açık tutacağım, o da ayrı konu. Sanırım sürekli yedekte pil tutmam gerekli olacak. Bu konuda her türlü bilgi ve yardıma açığım. Şimdiden teşekkür ederim. (Bu arada Çeşme'de gece Samanyolu'nu timelapse içine dahil edebilir miyim?)

750D kullanıyorum bende. Maalesef kutuplarda olmadıkça, yıldızlar ile yapılan time lapse videoları tatmin etmiyor.

Batarya konusunda ise adaptör var. Pil girişine giriyor, fişe takıyorsunuz.

Ayar konusunda ise, sadece diyaframi değiştirmeniz gerekir. O da çok sallamaz.

Canon 700d time lapse nerden çekiliyor, 2 yıldır kullanıyorum bu özelliği görmedim.

Öyle bir özellik yok. Siz çekiyorsunuz, sonra bir edit programında hızlandırıyorsunuz.
O zaman bize başka aletlerde lazım, yoksa başında mı duracağız ? Deklanşöre basmak için bir alet mi lazım bize?

Yada bunun daha basidi var, iPhone'de bu özellik var galiba. Ondan olmaz mı, ya da bu kadar kaliteli çıkmaz mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yapıyorum mesela. Örnek; bir vapur iskelesini güzelce gören bir yere tripod ve kameranızı kuracaksınız. İster 1 saat, ister 20 dakika... Süre size kalmış. Denklanşör kısmı içinse, video'da denklanşör kullanılmaz. Odağı sonsuza yada sabit bir noktaya ayarlarsınız, sonra kayıt tuşuna basarsınız.

Hızlandırma işlemini ise Adobe Premier'den yapıyorum.

IPhone'da oluyor, lakin (Ben de 750D kullanıyorum, zamanında 700D kullandım) 700D'nin videosu ile IPhone'un videosu arasında kalite farkı göze batar.

Ben yapıyorum mesela. Örnek; bir vapur iskelesini güzelce gören bir yere tripod ve kameranızı kuracaksınız. İster 1 saat, ister 20 dakika... Süre size kalmış. Denklanşör kısmı içinse, video'da denklanşör kullanılmaz. Odağı sonsuza yada sabit bir noktaya ayarlarsınız, sonra kayıt tuşuna basarsınız.

Hızlandırma işlemini ise Adobe Premier'den yapıyorum.

IPhone'da oluyor, lakin (Ben de 750D kullanıyorum, zamanında 700D kullandım) 700D'nin videosu ile IPhone'un videosu arasında kalite farkı göze batar.

Ben şimdi baktım da bu işi resimle yapan var, resimle mi yapmak daha iyidir yoksa video şeklinde mi? Anladığım kadarı ile siz video çekip hizlandırıyorsunuz, bunun adı da timelapse midir? Şimdi ben böyle şeylere çok meraklıyımda vakit ayıramıyorum. Ama köye gidince böyle bir şey yapabilirim. Uzun süreli yapımlarda resim şeklinde yapmak daha mantıklı gibi. Bi de benim cihaz yanlış hatırlamıyorsam 10 dakikada bir videoyu bölüyordü, bunu önlemenin bir yolu var mı ?

Zaman ayarlı bir kumanda alıp fotoğraf çekerek yaparsanız hafıza kartında sıkıntı yaşama riskiniz azalır. Konuya cevap yazıldığının bile farkına varmamışım. Kit lens ile olmayacak bu iş anladım ben. f/2 bir lens arıyorum şuan bu iş için. Canon 750D'de de "Minyatür Film Efekti" denilen bir özellik var. Sizin için hızlı çekime alıyor. Kutup konusuna da gelirsek, ışığın çalışma şekline bakarsak ışık kirliliğinin olmadı herhangi bir yerde bu işi başarabilmem lazım. İnternette dünya çapında yapılmış ışık kirliliği haritaları var. Onlardan yararlanmayı düşünüyorum.

Zaman ayarlı bir kumanda alıp fotoğraf çekerek yaparsanız hafıza kartında sıkıntı yaşama riskiniz azalır. Konuya cevap yazıldığının bile farkına varmamışım. Kit lens ile olmayacak bu iş anladım ben. f/2 bir lens arıyorum şuan bu iş için. Canon 750D'de de "Minyatür Film Efekti" denilen bir özellik var. Sizin için hızlı çekime alıyor. Kutup konusuna da gelirsek, ışığın çalışma şekline bakarsak ışık kirliliğinin olmadı herhangi bir yerde bu işi başarabilmem lazım. İnternette dünya çapında yapılmış ışık kirliliği haritaları var. Onlardan yararlanmayı düşünüyorum.
Kit pens ile olmaz diyip lens duryasına kapılmayın. Zira lensler, hele F2 bir lens pahalıdır. Bu nedenle elinizdekiyle deneyin.

Bu nedenle ben illa kutuplarda olacak demedim. Sadece tatmin etmiyor. Bunun sebebi de ışık kirliliği.

Zaten kutuba yakın bölgelerde bu tür çekimlerin yapılmasının nedenlerinden biri de bu. :)

Kit pens ile olmaz diyip lens duryasına kapılmayın. Zira lensler, hele F2 bir lens pahalıdır. Bu nedenle elinizdekiyle deneyin.

Bu nedenle ben illa kutuplarda olacak demedim. Sadece tatmin etmiyor. Bunun sebebi de ışık kirliliği.

Zaten kutuba yakın bölgelerde bu tür çekimlerin yapılmasının nedenlerinden biri de bu. :)
Hocam kit lens ile olmaz, çünkü lensin açıklığı çok düşük. İnternette de biraz dolaştım herkes f/3.5'in bu tip bir çekim için yetersiz olduğunu söylüyor. Kamera yeterince ışık alamıyor çünkü. Çözüm olarak enstantaneyi yükseltmeyi gösterebilirsiniz ancak bir müddetten sonra yıldızlar iz bırakmaya başlayacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı