Geceleri korkmamak için ne yapılabilir?

Ailene korktuğunu anlatabilirsin, sana neyden korktuğunu, neden korktuğunu ve korkmaman için öneride bulunup senin ile konuşurlar diye düşünüyorum.

Belki size komik gelebilir ama geceleri korkuyorum.
1 -2 ay once korku filmi izlemiştim hala korkuyorum, televizyon açık uyuyorum.
Yaş 14, dalga geçmezseniz sevinirim yardımcı olun.
Bir çözümü olduğunu sanmıyorum. İzlediğiniz şeylerin size yarattığı etkinin geçmesini bekleyin. Eğer yenmek istiyorsanız: Dağa veya yüksek bir tepeye samimi olduğunuz arkadaş/akraba ile tırmanın veya yaşadığınız şehrin tekinsiz yerlerini gece saatleri gezin. Emin olun hiçbir şeyiniz kalmaz. Çok yaparız ve arkadaş ortamı birbirinizi korkutmaya çalışmak çok eğlenceli. :D

Korkularının üstüne yürü, mesela aniden arkandan biri çıkacak diye korkuyorsan arkana bakmadan yürü ve nefesini kontrol etmeye çalış. Ben de eskiden çok korkardım cinlerden falan bu yöntemle kurtuldum.

Bende 17 yaşındayım. Hala daha geceleri korku filmi izlediğim de uyuyana dek bir stres bir gerilim hissederim. Bunun için pozitif şeylere odaklanmayı deneyebilirsin. Mesela gece olduğunda mutlu bir film anime, çizgi film veya bir video izleyebilirsin. Oyun oynayabilirsin. Phonk müzik açıp spor yapabilirsin. Yani sadece kafanı dağıtmayı dene.

Ben de önceden Paranormal Aktiviteler filmini izledim haftalarca tuvalete gidemedim. Zamanla basitleşiyor bu gibi durumlar. Umurunda bile olmuyor artık.

Hocam bir tane gece lambası satın alın. Onunla uyumaya çalışın. Yorgana sarıldıktan sonra telefondan film izleyin ve uykuya dalın. Korku filmi izlediği günün gecesi uyuyabilenlerden korkuyorum. Onun dışında bir kaç hafta annenin yanında yatabilirsin.

İnsan bilmediği şeyden korkar. Filmlerdeki korku öğeleri, çoğunlukla uydurma fantezilere dayanmaktadır. Yani gerçek hayatta sizin için tehdit oluşturmazlar. Gerçek yaşam ile fantezi dünyasının birbiri içerisine girmesine izin verdiğiniz için, film bittikten sonra korku ve endişeleriniz devam ediyor. Gerçek yaşam ile fantezi dünyasını ayırt etmeyi öğrenemezseniz, korkunuz fobiye dönüşür ve ilerideki yaşamanızı olumsuz etkiler. Küçük challenge'lar yapıp, korkunuzu bastırmaya çalışın. Mesela gece karanlıktan korkuyorsanız; ışığı açmadan karanlık oda veya mutfağa geçip gerçek hayatta karanlıkta korkacak bir şey olmadığı ve sizi tehdit eden bir fantezi unsur olmadığını deneyimleyin. Bu deneyimler arttıkça, fantezi dünyası ile gerçek hayatın birbirinden çok farklı olduğunu kabullenecek, korkularınızı yenmiş olacaksınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı