Geceleyin oluşan dürtü

S4celik

Kilopat
Daha fazla  
Bazen rüyada bir yerden düşerken aniden uyanırız ya, bunun gibi ama bir yerden falan düşmüyorum. Tam yatacağım derken garip bir dürtüyle kalkıyorum ve bir kaç saniye de nefessiz kalıyorum, boğulacak gibi oluyorum, herhalde kalp atışım filan hızlanıyor. Her gün oluyor bu bazen günde bir kere bazen iki-üç kere. Yani nedense bana da güzel geliyor :D Hiç böyle bir durum yaşayan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen rüyada bir yerden düşerken aniden uyanırız ya, bunun gibi ama bir yerden falan düşmüyorum. Tam yatacağım derken garip bir dürtüyle kalkıyorum ve bir kaç saniye de nefessiz kalıyorum, boğulacak gibi oluyorum, herhalde kalp atışım filan hızlanıyor. Her gün oluyor bu bazen günde bir kere bazen iki-üç kere. Yani nedense bana da güzel geliyor :D Hiç böyle bir durum yaşayan var mı ?

Uykuya dalma anında mı oluyor? Yani yatağa yattınız, kafayı yastığa koydunuz. Tam uykuya dalacakken sıçrama mı geliyor?

O sıçrama olayı arada benimde başıma geliyor. Böyle tam uykuya dalarken sanki birisi dürtmüş gibi korku hissiyle karışık acayip bi sıçrama oluyor. Bence fazla kafaya takmaya gerek yok. Tabi gene de senin kararın.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sıçrama olayı arada benimde başıma geliyor. Böyle tam uykuya dalarken sanki birisi dürtmüş gibi korku hissiyle karışık acayip bi sıçrama oluyor. Bence fazla kafaya takmaya gerek yok. Tabi genede senin kararın.

Bu dürtü ile ilgili genel bir bilgi vereyim.

Uykuya dalma anındaki irkilme/sıçrama; beynin uyanık hareketlerini denetleyen merkezin, uyku rölantisini denetleyen merkeze görevi devri sırasında oluşur. Derin uyku uyuyan veya uykuya hızlı dalan biriyseniz uyku birimi görevi devralırken aksaklık oluşuyor. Bu aksaklık vücuda elektriksel olarak iletildiğinde sıçrıyorsunuz.

Çözümünü bilemiyorum :)

Kardeşim yaşın kaçtı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı