Geçici kullanım için hangi iPhone modeli alınmalı?

qveraa

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, aktif olarak iPhone 13 kullanıyorum. Okulda vesaire telefonlarımız toplanıyor ve müdür yardımcısının odasına götürülüyor. Şimdi asıl konuya ve soruya gelirsek, olay şu: Bazen müdür yardımcısı olmamasına rağmen odası açık oluyor ve telefonlar erişilebilir bir yerde bulunuyor. Ayrıca ekranı sürekli üst üste oldukları ya da hızlı bırakıp hızlı çektikleri için çiziliyor. Ekran koruyucu, yeni kılıf masrafı gereksiz yere çıkabiliyor ve malum hem güvenlik hem de vicdan açısından bu olay pek hoşuma gitmiyor şahsen. O yüzden ben de okulda ve bir nevi deney telefonu olarak kullanmak için bir tane cihaz almayı düşündüm.

Şimdi burada vereceğim iki cihazı düşündüm. Evet, biraz karşılaştırma olarak absürt ve zıt ancak buradaki asıl soru diğerine o kadar fark vermeye değer mi sorusu gibi düşünebiliriz. İlk seçenek olarak eski iPhone 7 cihazımın ekranını yaptırıp kullanabilirim. Genel olarak 1000 TL civarı ekran masrafı var. Temiz, tek sıkıntısı inanılmaz dikkatli baktığınızda kasada hafif bir yamukluğun olması; ancak normal kullanımda fark edilmiyor ve kullanıma etkisi yok.

Diğer opsiyon olarak ise iPhone SE 2020 düşündüm. Bunu düşünmemin sebebi kompakt, mini, ucuz ve güncel cihazlardan olması. İyi yanı iOS 26 alması ve genel olarak fiyatına göre cihaz olarak daha hızlı olması, beni kararsız bırakan etkenlerden oldu.

Kısacası, sizce iPhone 7 okulda kullanım ve “deney cihazı” olarak kullanıma yeterli olur mu, yoksa hem farklı zamanda kullanmak için hem de daha fazla şey deneyebilmem için aradaki 4-5k farkı verip iPhone SE 2020 almak mı?

Öncelikle merhaba, aktif olarak iPhone 13 kullanıyorum. Okulda vesaire telefonlarımız toplanıyor ve müdür yardımcısının odasına götürülüyor. Şimdi asıl konuya ve soruya gelirsek, olay şu: Bazen müdür yardımcısı olmamasına rağmen odası açık oluyor ve telefonlar erişilebilir bir yerde bulunuyor. Ayrıca ekranı sürekli üst üste oldukları ya da hızlı bırakıp hızlı çektikleri için çiziliyor. Ekran koruyucu, yeni kılıf masrafı gereksiz yere çıkabiliyor ve malum hem güvenlik hem de vicdan açısından bu olay pek hoşuma gitmiyor şahsen. O yüzden ben de okulda ve bir nevi deney telefonu olarak kullanmak için bir tane cihaz almayı düşündüm.

Şimdi burada vereceğim iki cihazı düşündüm. Evet, biraz karşılaştırma olarak absürt ve zıt ancak buradaki asıl soru diğerine o kadar fark vermeye değer mi sorusu gibi düşünebiliriz. İlk seçenek olarak eski iPhone 7 cihazımın ekranını yaptırıp kullanabilirim. Genel olarak 1000 TL civarı ekran masrafı var. Temiz, tek sıkıntısı inanılmaz dikkatli baktığınızda kasada hafif bir yamukluğun olması; ancak normal kullanımda fark edilmiyor ve kullanıma etkisi yok.

Diğer opsiyon olarak ise iPhone SE 2020 düşündüm. Bunu düşünmemin sebebi kompakt, mini, ucuz ve güncel cihazlardan olması. İyi yanı iOS 26 alması ve genel olarak fiyatına göre cihaz olarak daha hızlı olması, beni kararsız bırakan etkenlerden oldu.

Kısacası, sizce iPhone 7 okulda kullanım ve “deney cihazı” olarak kullanıma yeterli olur mu, yoksa hem farklı zamanda kullanmak için hem de daha fazla şey deneyebilmem için aradaki 4-5k farkı verip iPhone SE 2020 almak mı?

Okuldan eve gelince tekrardan IP13'ünü kullanıcaksan. Sadece arama konuşma amacıyla kullanıcaksan iPhone 7'yi yaptır kullan ekstra masrafa gerek yok. Zaten bütün gün telefona bakamıyorsun sadece eve gidene kadar otobüs ya da servis her neyse. Arayıp konuşabilirsin şarkı falan dinleyebilirsin Instagram falan da açar. Bence iPhone 7 kullan. Gereksiz masrafa girmeye değmez. Eğer arkanda kardeşin falan varsa ona bırakma şansın olabilir böyle bir durum varsa yeni telefon da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
2020 SE'lerde pil sorunu var. iPhone 11 kullanıyorum iOS 26 almasına rağmen hala taş gibi. iPhone 7 kasada eğiklik var demişsin, kılıf tak gitsin rahat kullanırsın.

Hocam zaten eğiklik dediğim de çok dikkatli bakılınca belli oluyor. Cebimden düşmüştü eskiden, kılıfsız. Ekranı içten kırıldı ve kasası çok minik yamuldu. Şu anda 1000TL civarı masrafı var, o kadar. Benim için 2 kriteri de yeterli şekilde karşılayacaksa iPhone 7 mantıklı gibi, sanırsam...

Hocam zaten eğiklik dediğimde çok dikkatli bakılınca belli oluyor cebimden düşmüştü eskiden kılıfsız ekranı içten kırıldı ve kasası çok minik yamuldu şu anda 1000TL civarı masrafı var o kadar benim için 2 kriteri de yeterli şekilde karşılayacaksa iPhone 7 mantıklı gibi sanırsam.

iPhone 7'yi kullanır hale getirmen senin için fazlasıyla yeterli kardeşim.

iPhone 7 yetersiz bir telefon.

Bence bir kılıf al kaliteli yeterli.

Kılıfım zaten kaliteli ancak çizilmesini de geçtim, hem güvenlik açısından rahat değilim. Ayrıca bir deney telefonu istiyorum. O yüzden bu cihazları sıraladım, ana cihaz olarak kullanmayacağım. Yetersiz olduğunu ben de biliyorum ama en azından genel ana uygulamaları açabilecek seviyede bir cihaz.

Android'e alerjin mi var?

Android'e alerjin mi var?

Hayır tam tersi diyebilirim. Telefon alacak olsam Android alırım tekrardan ancak daha önceden iPhone 13 aldığım için ve ekosistemim olduğu için ve genel ihtiyaçlarım için bu iki telefonu sıraladım, ana telefon olarak kullanmayacağımı da belirttim. 1-4K arasına işlevli bir Android inanılmaz zor. Hemen savunmaya gerek yok. Bunlarla ne alakası var? Seçenekler ile bu dediğiniz saçma biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı