Gecikme ve internet hızı bağlantılı mı?

FlexiDesign

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG B550-A | Ryzen 7 3800x | Gigabayte Vision RTX 3070 | Gskill TridentZ Neo 3600mhz 32GB | Aorus 500gb m2 SSD | Samsung EVO 970 1TB m2 SSD | Asus ROG LC360 Aio | FSP Aurum 1200W | Phanteks P500A White
Meslek
Game 2D Artist
Merhaba, ben Apex Legends'i 57-65 ping oynuyorum. Turkcell Superonline 50 Mbps fiber internetim var, bazı arkadaşlarım 100 Mbps ile 35-40 arası ping aldıklarını söylüyorlar. Ben kendi paketimi yükseltsem veya düşme olur mu? Müşteri hizmetlerini aradım bunun hız ile pek alakası olacağını düşünmediğini söyledi ama tamamen bilgisizce bunu söylediğini düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız ile gecikmenin direkt bir bağlantısı yok. Ancak hızınız yetersiz derecede düşükse (bayt/kilobayt ile ölçülecek seviyede) gecikmeniz fırlar ve hız yükselirse normale döner. Kablo kalitesi ve mesafe gibi faktörler önemli olanlar. 100 Mbps yapmanız size bir fayda sağlamaz fakat VDSL'den fiber bağlantıya geçecekseniz olabilir.

Hız ile gecikmenin direkt bir bağlantısı yok. Ancak hızınız yetersiz derecede düşükse (bayt/kilobayt ile ölçülecek seviyede) gecikmeniz fırlar ve hız yükselirse normale döner. Kablo kalitesi ve mesafe gibi faktörler önemli olanlar. 100 Mbps yapmanız size bir fayda sağlamaz fakat VDSL'den fiber bağlantıya geçecekseniz olabilir.
VDSL mi? Kullandığımız paket Fiber ise fiber bağlantı hızına ulaşıyorsam bağlantı türüm Fiber olmuş olmuyor mu?

Fiber bağlantı ise fiber oluyor. Fibere geçecekseniz olabilirden demek istediğim sadece VDSL kullanıyorsanızdı. Siz fiber kullandığınız için en iyisine sahipsiniz. Gecikmenize etki edecek şeyler kabloları yenilemek ve Wi-Fi yerine kabloyla bağlanmak olur bu durumda.

Fiber bağlantı ise fiber oluyor. Fibere geçecekseniz olabilirden demek istediğim sadece VDSL kullanıyorsanızdı. Siz fiber kullandığınız için en iyisine sahipsiniz. Gecikmenize etki edecek şeyler kabloları yenilemek ve Wi-Fi yerine kabloyla bağlanmak olur bu durumda.
Kablolu bağlantı yapıyorum, sadece Ethernet kablom yaklaşık 15m2 civarında. 2m2 kabloya geçtiğinde 1-2ms fark edeceğini düşünüyorum, daha fazlası olamaz gibi geliyor.. Düşünüyorum da bu VPN programları Premium olanlar acaba manipulasyon mu yoksa etkisi var mı?

VPN genellikle gecikmeyi daha da artıracaktır. VPN’siz bağlanmanız daha iyi. 15 metreden 2 metreye geçmek pek bir fayda etmez eğer kablo kaliteliyse. 100 nanosaniye belki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00