Geçinmek niye bu kadar zorlaştı?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Arkadaşlar geçinmek niye bu kadar zorlaştı?
Asgari ücretle bir markette 2 senedir çalışıyorum. Param olması gerekiyor ama iyice borca battım. Ailede tek çalışan olduğum için yetişemiyorum.
Abim evlendikten sonra bize desteği kesti, babam desen 15 senedir gelmiyor eve. Başka bir hayat kurmuş kendine. Annem ben ve kardeşim kaldık.

Tek başıma çalışıyorum kardeşim de çalışmıyor. Onun da borçları var. Battım deyip duruyor, işe gir diyorum senin gibi 17000₺'ye mi çalışayım diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 25 yaşındasınız sanırım. Henüz bence meslek öğrenmeniz için geç değil eğer bir sağlık engeliniz de yoksa. Bakın bu devirde en iyi para sanat, el becerisi isteyen mesleklerde var. Berber, elektrikçi, kaportacı vs. Bir tanesine girin 2-3 seneye usta olursunuz. Asgari ücretle bu ülkede durum çok zor üzgünüm. Açlık sınırı 19k. Tabii siz bilirsiniz. Kızma ama o kardeşinden ne sana ne ailene hayır gelir benden demesi.

Hocam 25 yaşındasınız sanırım. Henüz bence meslek öğrenmeniz için geç değil eğer bir sağlık engeliniz de yoksa. Bakın bu devirde en iyi para sanat, el becerisi isteyen mesleklerde var. Berber, elektrikçi, kaportacı vs. Bir tanesine girin 2-3 seneye usta olursunuz. Asgari ücretle bu ülkede durum çok zor üzgünüm. Açlık sınırı 19k. Tabii siz bilirsiniz. Kızma ama o kardeşinden ne sana ne ailene hayır gelir benden demesi.
Evde kimseden kimseye hayır gelmiyor. Bizim evde aile kavramı bitmiş. Kim kimi yerse evde huzur yok mutluluk yok bir evde her akşam para yok diye kavga olur mu kafayı yiyeceğim artık.

Hocam 25 yaşındasınız sanırım. Henüz bence meslek öğrenmeniz için geç değil eğer bir sağlık engeliniz de yoksa. Bakın bu devirde en iyi para sanat, el becerisi isteyen mesleklerde var. Berber, elektrikçi, kaportacı vs. bir tanesine girin 2-3 seneye usta olursunuz. Asgari ücretle bu ülkede durum çok zor üzgünüm. Açlık sınırı 19k. Tabii siz bilirsiniz. Kızma ama o kardeşinden ne sana ne ailene hayır gelir benden demesi.

Haklısınız benim abim üniversite okumadan elektrik mühendisi oldu yani eskiden elektrikçide işe başlamış zaman geçtikçe usta falan oldu şimdi de gerçekten iyi bir maaş alıyor ve kendi işinden mutlu.

Allah’a dua etmekten başka birşey yapamıyorum. Ya diyorum benim canımı al yada beni bu aileden kurtar. Annemle beraber kurtar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı