Geçmeyen dil mantarı

Baharatlı şeyler yemeyin. Evet süt ürünleri bırakmanız iyi olacaktır. Çok sıcak yemeyin ve içmeyin. Geçmiş olsun.

Bu ağıziçi mantarı bende de yeni çıktı. Hızlı bir şekilde boğaza kadar yayıldı. Doktorun önerdiği fungostatin adlı solüsyonu kullanıyorum bir gündür. Umudum vardı ama yazılanları okuyunca moralim bozuldu. Bu illeti atlatan ve iyileşen birileri yok mu?

Benim hala dilim bu şekilde maalesef. Her gün tuz+karbonat gargarası yapıyorum. Ayrıca boğazda yine hafiften ağrı devam ediyor. Resim atıyorum arkadaşlar sizde de aynı mı ?
Resme bakmak için tıkla.
Herkesde farklı etki ediyor hocam. Belki sizde iyileşme olacak. Fungostatin kullandıktan sonra etkileri buraya yazar mısınız ? Ben hep mikostatin kullandım bir fayda göremedim. Eğer sizde olumlu etki gösterirse bende fungostatin alıp deneyeceğim.

Merhaba çözüm bulabilen var mı ben de Nisan ayından itibaren dil mantarı ile savaşıyorum. Pandemi sürecine denk geldiği için aile hekimine gittim antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Mantar dil kökünde yoğun bir şekilde kabarık bir halde aynı zamanda ön kısımlarda harita gibi oluyordu. 1 ay sonra tekrar gittim yüksek dozda antibiyotik verdi ve uyuşturucu etkili gargara verdi 1 hafta sonra mutlaka görmem lazım geçse de geçmese de gelin dedi , normalde cildiyeye görünmeniz gerekir fakat koronadan dolayı yönlendiremiyorum dedi. Diğer antibiyotigi de kullandım fakat geçmedi Akdeniz üniversitesi dermatoloji bölümünden randevu aldım. Herhangi bir tahlil yapılmadı mantar kusturucu verdi ve 15 gün sonra kontrole gittim. Ama hiçbir etkisi olmadı. 15 gün sonra farklı bir doktor vardi. Bana sorduğu soru şüpheli bir ilişkide bulundunuz mu oldu. AIDS olabilir mi acaba dedi evli olduğumu söyledim. Daha sonra Sedef olsa vücudunuzda yaralar çıkardı sedefte değil dedi. Kanserli olduğunu düşünmüyorum çünkü arada bir sönüyormus yaralar dedi. Dilimdeki yara 2farkli yara birisi asla sönmeyen mantar bir diğeri ise harita gibi şekilli yara harita gibi olan arada sırada geçiyor. Ben doktora harita gibi dediğimde aaa sizin diliniz coğrafik dil olabilir dedi ve herhangi bir tahlil test yapmadan tedaviyi sonlandırdı. Açınız olursa gelin dedi. Şuanda sık sık tekrar ediyor psikolijim bozuldu gerçekten düşünmekten , dilimin fotoğraflarını çekmemi söyledi doktor da çelişkide sonlandırdı biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Geçmil olsun hocam. Bende de marttan beri var. Antibiyotik vs gargara herşeyi kullandım. Açıkçası bende kanserden korkmaya başladım .Bende bitkinlik ve uykuda var . Sizde de aynı şekil mi?
Dilimin resminin linkini koyuyorum . 20200824_181809 - Hızlı Resim

Merhabalar .öncelikle geçmiş olsun .bende yaklaşik 4senedir ayni bu mantar kandida mantari dan rahatsizlik yaşiyorum .benimkisi daha çok ağiz kokusu olarak kendini belirtmeye başladı birde bidilim bembeyaz oluyordu araştira araştira 3.senesinde kandida maya mantari olduğunu anladım bu arada doktora gittim mideden geliyor bu ağız kokusu diye ilaç falan verdi hiç işe yaramadi ben sadece serimsak ve sirkeyle biraz kontrol ettim yeni şimdilik dilimdeki beyazlar gitti ama koku var u da gidecek inşaallah bu earada uzak durmaniz gereken şey her türlü meyve ....türlü şeker çikolata kurabiye cips papetes her türlusu....işte tatlı yasak nişastali yiyecekler yasak midir falan .süt ürünleri yasak yasak dediğin ürünler bu mantari çağalip güçlenmesine sebep olur .Baklagiller ve bol sebze bol su zeytin yaprağı çayi sarimsak zencefil sirke suyu ...her öğün yemeyinize bir kaşik organik elma sirkesi eklemeyi unutmayın bir de tatlı istekleriniz olabilir sakin bu mantar yüzünden neler yaşadim ve yaşıyorum bir kadin için ağız kokusu ...hayatim karardi kabus resman arkadaşlar vaktinizi aldim kusura bakmayin .dediğimi yapip etkisini gördüğünüzde mesej atmayi unutmayim

Canim kardeşim bir çare bulabildiysen buraya yazarmisin gözünü seviyim bu bitmeyen mantardan ağız kokusundan biktim intar etmeyi bile düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…