Geçmeyen ishale ne yapmalı?

Alucardama

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık bir 2 ay önce hasta olmuştum ve hastalığım geçtikten sonra sürekli ishal olmaya başladım. Hastalık da normal grip gibiydi şu an 2 ay geçmesine rağmen hala devam ediyor ishal. Sağlık ocağına çıktım ilaç yazdı ilacı içince geçiyor ama ilacı içmeyi bırakınca tekrar başlıyor. Vallahi dışarı çıkamaz oldum, var mı bir öneriniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pirinç lapası, haşlanmış patates tüketebilirsin.
Limonlu kahve de geçiriyor. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesine birkaç damla limon damlat ve yut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lifli gıdalar daha da arttırmaz mı ishali?

Lifli gıdaların yapısı o cırt cırt dediğimiz şeyler gibidir, ince bağırsağı biraz yırtar o çengelleri ve bağırsak bunları tamir etmek için mukoza salgılar. Bu da bağırsağın daha etkili çalışmasını sağlar yani ben bu şekilde bildiğim için önerdim. Belki de hiçbir etkisi olmaz önemli olan sorunun neden kaynaklandığı.

Ya arkadaşlar şunu artık bir anlayın. Hasta olduğunuzda doktora gideceksiniz. Forum sitelerinde, sosyal medya platformlarında veya buna benzer yerlerde sorunlarınızın çözümü aramayacaksınız. İnternet, sağlık sorunlarının çözümü olan bir yer değildir. Eğer hasta olduysanız bir doktora gidip muayene olacaksınız ve internette yapılan yorumları değil doktorunuzun tavsiyelerini dinleyeceksiniz.

Lifli gıdaların yapısı o cırt cırt dediğimiz şeyler gibidir, ince bağırsağı biraz yırtar o çengelleri ve bağırsak bunları tamir etmek için mukoza salgılar. Bu da bağırsağın daha etkili çalışmasını sağlar yani ben bu şekilde bildiğim için önerdim. Belki de hiçbir etkisi olmaz önemli olan sorunun neden kaynaklandığı.
Valla aynı sorun bir ara bende de olmuştu, lifli gıdalar daha çok arttırıyormuş bende ishali onu fark ettim, bir de kişiden kişiye göre değişir aslında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı