GeForce 710M Sistem Düşük Performans Sorunu

Metehan Dinçer

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Yaklaşık 1 ay önce Samsung marka laptop'ımın ekran değişimi ve fan temizliği yapıldı. Bu iki değişimden sonra bilgisayar adeta yeniden doğdu. Örnek vermem gerekirse CS:GO oynamam imkansız iken, sabit 60 FPS alır oldum. Buna ek olarak bilgisayar hızlı açılıyor, işlemler daha akıcı, ses çıkarmıyor, ısınmıyordu. Bu 1 haftalık periyot sonrasında CS:GO'da 30 FPS'ler almaya başladım fakat çok irdelemedim. İlerleyen günlerde bilgisayarım aşırı yavaşlamaya başladı. Ne yazık ki W10 yükleyip çözeceğimi düşündüm fakat çok daha kötü oldu.

Güncel olarak Windows 7 olan bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyorum. ComboFix, Adware gibi çözümler denedim fakat işe yaramadı. Bilgisayar o kadar yavaş ki, Youtube'da her video başlangıcında aşağıda ekleyeceğim resimde göreceğiniz gibi 30 saniye/1 dakika kadar bekletiyor. Hatta az önce bilgisayarımın açılması sesi ben bu konuyu oluştururken aniden geldi. 2014'te aldığım bu bilgisayar şu an CS 1.6 bile açamıyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

-Sistem geri yüklemesi denemedim çünkü belirli nokta yoktu.
-Güzel giden periyotta sadece Microsoft SQL Server Express yükledim.
  • Görüntü bağdaştırıcıları: Intel(R) HD Graphics 4000-Nvidia Geforce 710M
  • İşlemci: i5-3230M 2.6
  • RAM: 8GB(W7 64 bit ama 7,89 kullanıyor)
ekran.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Geforce Kepler mimarili ekran kartlarından desteğini çekti. Gtx 600m,700m,800m ve hatta bazı 900m serisi kartların güncel oyunlar için optimizasyon ve hata düzeltme desteği kesildi. Size tavsiyem internetten bulacağınız eski sürücüler ile denemeniz.

Teşekkür ederim. Şuanda bilgisayarımı aldığım zaman da bulunan ve daha iyi olacağını düşündüğüm için Windows 8.1 kurmaktayım. Dediğiniz gibi eski sürücüleri kurup deneyeceğim , bahsettiğim yoğun kasma dönemi windows update'den hemen sonra olmuştu. Ayrıca bir sorum daha var , nvidia denetim masasında Intel HD Graphics 4000 veya 710M seçenekleri var. Şuan 710M seçili, tercihimi değiştirsem faydası görülür mü ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı