GeForce 820M ile Full HD monitör kullanılır mı?

kalipsotr

Centipat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım Uzmanı✏
Sipariş ettiğim monitör:
https://www.hepsiburada.com/everest...ull-hd-monitor-p-HBV00000RFWAW?magaza=Quantum
  1. Laptopumun ekranıyla beraber bu monitörü aynı anda kullanırsam sorun yaşar mıyım? Grafik tasarım hizmeti veriyorum After Effects, Photoshop tarzı uygulamalar kullanıyorum ve nadiren oyun oynuyorum.
  2. Laptopumun ekranını kullanmayıp sadece bu monitörü kullansam bilgisayar özelliklerime göre kasma donma yaşar mıyım?
  3. 1920X1080 çözünürlükte ve orta-düşük ayarlarda GTA 5'te kaç FPS alırım? (Şu an düşük-orta arası ayarlarda 35-45 FPS alıyorum.)
Laptopumun Özellikleri;
  • 8 GB RAM
  • 2 GB GeForce 820M Ekran Kartı
  • Intel i5-5200U İşlemci
  • 240 GB Toshiba SSD + 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef ki, ekran kartı da kötü. İşlemci de. İşlemci, "U" ibareli. Yani güç tüketimi çok düşük olan işlemcilerdir. 8 GB bellek ile GTA V'te FPS drop yersin.

Ekran kartı, ciddi manada düşük. Youtube'daki testlere baktım. 1280x720P'de düşük ayarlarda 30-35 FPS aldığını gördüm.

Monitörle, 1080P kullanırsınız ama sistem, dediğiniz programlar için düşük.

Üzgünüm ki, sistemde iyi sayılabilecek şey, SSD dir.

Maalesef ki, ekran kartı da kötü. İşlemci de. İşlemci, "U" ibareli. Yani güç tüketimi çok düşük olan işlemcilerdir. 8 GB bellek ile GTA V'te FPS drop yersin.

Ekran kartı, ciddi manada düşük. Youtube'daki testlere baktım. 1280x720P'de düşük ayarlarda 30-35 FPS aldığını gördüm.

Monitörle, 1080P kullanırsınız ama sistem, dediğiniz programlar için düşük.

Üzgünüm ki, sistemde iyi sayılabilecek şey, SSD dir.
Hocam bir yanlışınız var, konuda belirttiğim gibi şu an GTA V'te 1366x768 çözünürlükte normal ayarlarda 35-45 fps alıyorum, ayrıca şu an bahsettiğim programlardan da çok kaliteli renderleri bile rahat alabiliyorum. Kaldı ki 1280x720'de 30-35 fps'den bahsetmişsiniz :D

Hocam bir yanlışınız var, konuda belirttiğim gibi şu an GTA V'te 1366x768 çözünürlükte normal ayarlarda 35-45 fps alıyorum, ayrıca şu an bahsettiğim programlardan da çok kaliteli renderleri bile rahat alabiliyorum. Kaldı ki 1280x720'de 30-35 fps'den bahsetmişsiniz :D
O zaman 720P yüksek ayarlardır herhalde :) Youtube'da net şekilde ayarları göremiyorum. (Oyun için ayarları)
Hocam dediğiniz programlar, işlemci bazlı mı yoksa ekran kartını mı kullanıyorsunuz?

1080P'de ben GTX950M ile oynamaya çalışıyordum, GTA V'i. Stabildi.
Renderda belki 768P'de çıktı aldığınız için güzel gelebiliyordur. Tam bilemiyorum :p

Ama GTA V sıkıntı oluşturabilir. Çözünürlüğü, 1080P'de tutmayın (GTA V'te) Oyuna girdiğinizde, yine 768P'ye alın. Sıkıntı oluşturmaz.

Belki tek sıkıntı 8 GB bellek olabilir. Çünkü Windows 10 kullanıyorsanız, üstüne de GTA V gibi bir oyun. Oyun genelde, 8-9 GB arası takılıyor (Windows 10 ile, toplam bellek kullanımı)
Drop alabilirsiniz.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar...

O zaman 720P yüksek ayarlardır herhalde :) Youtube'da net şekilde ayarları göremiyorum. (Oyun için ayarları)
Hocam dediğiniz programlar, işlemci bazlı mı yoksa ekran kartını mı kullanıyorsunuz?

1080P'de ben GTX950M ile oynamaya çalışıyordum, GTA V'i. Stabildi.
Renderda belki 768P'de çıktı aldığınız için güzel gelebiliyordur. Tam bilemiyorum :p

Ama GTA V sıkıntı oluşturabilir. Çözünürlüğü, 1080P'de tutmayın (GTA V'te) Oyuna girdiğinizde, yine 768P'ye alın. Sıkıntı oluşturmaz.

Belki tek sıkıntı 8 GB bellek olabilir. Çünkü Windows 10 kullanıyorsanız, üstüne de GTA V gibi bir oyun. Oyun genelde, 8-9 GB arası takılıyor (Windows 10 ile, toplam bellek kullanımı)
Drop alabilirsiniz.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar...
Bütün programları ekran kartıyla çalıştırıyorum hocam, yanıtınız için teşekkür ediyorum.
@Salih METİN hocam bahsettiğiniz videonun linkini bırakabilir misiniz?

Bütün programları ekran kartıyla çalıştırıyorum hocam, yanıtınız için teşekkür ediyorum.
@Salih METİN hocam bahsettiğiniz videonun linkini bırakabilir misiniz?
Rica ederim. Bağlantı adresi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı