GeForce 8400GS ve E5300 Sistem Yükseltme

Bataron

Picopat
Öncelikle merhaba. Benim bir tane küçüklükten kalma LGA775'li bir bilgisayarım var. Onu, babamın küçük bir marketi var; oraya koymayı düşünüyoruz. Babama kalsa şu anki özellikleriyle kullanmak istiyor. Aslında biraz da haklı, işi olacağı programlar sadece; barkod programı, kamera (arada, her zaman değil.), Chrome (bu da nadir, daha çok telefonla ilgileneceği için.), müzik programları (Spotify, Dolby vb.). Bunlar çok güç isteyen uygulamalar değil. Tabii benim, heyecan mı diyeyim bilemiyorum iyi olsun istiyorum belki de merakımı gidermek istiyorumdur. Biraz da istiyorum ki babam bu konuda hiçbir sıkıntı çekmesin.
Bu değişimdeki ikinci bir amaç ki benim için asıl sebep, markete ses sistemi koymak istemem. Ses kartı, SSD, işlemci derken bayağı bir şey buldum ama heyecanım beni fazla uçurmuştur diye size sorayım dedim, hem de çok daha farklı fikirleriniz vardır bi' danışayım dedim.

Bütçe: 1100 TL.

Şu anki sistem:

Anakart: ASUS P5KPL-AM SE.
İşlemci: Intel Pentium Core 2 E5300.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8400GS 512MB 64 Bit.
RAM: Kingston 2x2 HyperX DDR2 1066MHz
Ses kartı: Yok.
Depolama: (İyi bir) 7200 RPM HDD.
PSU: Bross 230W, peak 280W
İşlemci soğutucu: Intel stok

Kafamdaki sistem:
Anakart: ASUS P5KPL-AM SE.
İşlemci: Xeon E5450 (olabilirse Xeon X5460) (150TL)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8400GS 512MB 64 Bit.
RAM: Kingston 2x2 HyperX DDR2 1066MHz.
Ses kartı: ASUS ROG phoebus (350TL)
Depolama: Kingston A2000 250GB (342 TL) veya Corsair Force MP300 120GB (301 TL)
PSU: Aerocool VX Plus 400W (220 TL)
İşlemci soğutucu: Intel stok (kararsızım)
Termal macun: Thermal grizzly conductonaut (94TL)

Sistemde anakart, RAM, ekran kartının değişmesi gerektiğini düşünmüyorum. Sadece 4 GB RAM'in Windows 10'u stabil çalıştıracağından şüpheliyim. İşlemci bence çok zorunluluğu olmasa da değişmesi gerekiyor, değişmeye debilir ama Xeon'lara karşı bir merakım var. Ses kartını belki biraz abartmış olabilirim, ona yakın performansta ikinci elde ucuz bir öneriniz varsa iyi olur, gerçekten fark yaratan bir şey olsa iyi olur bu karta da bi' merakım var 😄. Depolamada SSD şart gibi. Evet, M.2 SSD onlar, onun için de şu PCI-e Express bağlanan kartlardan almayı düşünüyorum. Aslında bu kartların SATA 3 veriyolunu destekleyen modelleri de var. O zaman bi' soru daha M.2 SSD mi SATA mı? Ben madem oluyor M.2 olsun diyorum. PSU şart bence sadece Aerocool'da kararsızım, güvenli mi? Ucuz olup da onay verilen bi' bu markayı gördüm. İşlemci soğutucuya gelince gerek olmadığını düşünüyorum X5460'ı alsam bile çünkü Direct diye cooling yapacağım, (asıl heyecanlandığım, merak ettiğim kısım bu) farklı bir soğutucuya gerek kalmadığını düşünüyorum. Tabii derseniz ki "bak bu hem performanslı hem de ucuz hem de sessiz" olur, çok güzel olur.

Ses kısmına gelince elimizde eskiden kalma Creative inspire 5200 var. Fena değil, yeterli. Ses kartını da ona göre düşünürseniz daha iyi olur. Bir de markette bangır bangır şarkı çalmayacak, olabildiğince sessiz, hafif bir müzik olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı