GeForce 840M sistem mavi ekran veriyor

TamirciUsta

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
napcan bu da bende kalsın
Meslek
Yazılımcı ve Tamirci
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Eski zamanlarda bir kere de olsa 2015-2017 arası laptop almış olabilirsiniz. Bu yıllardaki laptopların çoğunda 840M vardı :D. Bendeki Casper Nirvana C15b. Bu laptop 10 senedir hayatta. Arada kullanyorum. Bu laptopu eski performansında çalışmasını istiyorum. Fakat GeForce 840M ekran kartımız mavi ekran, ekranın donup kalması, çökmesi, siyah ekran sorunları var. Yıllardır çözmeye çalışıyorum fakat bulamadım :(. Bazen 840M devredeyken 8 saniye durabiliyor. Çok nadir olsa da. Neyse işte ekran kartında bir problem var. Sorunları yazdım. Sürücü yokken bile mavi ekran verdiği oluyor. Gerçekten düzeltmek istiyorum. Bu konuya yardım edenlere çok teşekkürlerimi sunarım. Ekran kartını devre dışı bırak diyenlere cevap vermeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını devre dışı bırak diyenlere cevap vermeyeceğim demişsin 😀 ama gerçekten de fiziksel olarak devre dışı bırakman gerekiyor. Hatta bu işleme UMA deniyor. Fiziksel olarak anakart üzerinde 840m devre dışı bırakılıyor ve intel ekran kartı ile devem ediyorsun. Ama bu işlemi sen yapabilirmisin bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyuda inceleyebilirsin.

Artı -2 Eksi
Ekran kartını devre dışı bırak diyenlere cevap vermeyeceğim demişsin 😀 ama gerçekten de fiziksel olarak devre dışı bırakman gerekiyor. Hatta bu işleme UMA deniyor. Fiziksel olarak anakart üzerinde 840m devre dışı bırakılıyor ve intel ekran kartı ile devem ediyorsun. Ama bu işlemi sen yapabilirmisin bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyuda inceleyebilirsin.

Devre dışı bırakmayı biliyorum. Neden cevap vermeyeceğimin sebebini okudunuz mu? 840M i geri hayata döndürmek istiyorum. Zaten şuan devre dışında. Bana bilgi verin ki bende ona göre hareket edeyim.

Efendim laptop eski bir laptop. Aynısı bende de vardı. Bu laptopların ekran kartı problemleri çok oluyor. Fakat sizinki ayrı seviyede. Ekran kartınız teknik olarak bozulmuş. Onu elle geri döndürmek çok zor. O ekran kartı tamir görmesi gerek. Eski bir ekran kartı değmez fakat siz düzeltmek istiyorsunuz gibi. Birkaç önerim var. Ekran kartının şu anki sürücüyü tamamiyle kaldırın ve çok eski bir sürücü deneyin. Ekran kartınız yeni sürücüleri kaldırmıyor olabilir. Kurduktan sonra hala problem devam ediyorsa gerçekten tamir edilmesi gerek. Yenisini bulamazsınız büyük ihtimalle. Eski olduğu için parçası yoktur. BIOS'u güncelleyebilirsiniz. Belki düzelebilir. Dediğim gibi tamir ettirin. Bu yazılımsal problem değil direkt ekran kartı bozulmuş sanki. Hiç laptopun sol alt köşesine vurdunuz mu? Vurduysanız hasar almış olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı