Çözüldü GeForce Experience oyun içinde arayüz çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Likelihood

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, son birkaç aydır GeForce Experience ile oyunlarda kayıt alamıyorum. Masaüstünde açılan aşağıda vermiş olduğum menü oyun içinde açılmıyor. Oyun içerisinde alt+Z tuşlarına bastığımda sadece mouse imleci gözüküyor, programın arayüzü bir şekilde görüntünün arkasında kalıyor. Ekran görüntüsü almak için kısayol tuşu alt + F1 çalışıyor tek seferlik ekran görüntüsü alabiliyorum fakat video için olan alt + F9 sadece 1 saniyelik video kaydedip geri kapanıyor. Cihazım Acer Nitro 5 laptop. Laptoplarda masaüstü kaydı alamıyor bu program biliyorum fakat oyun içinde alabiliyordum eskiden. Çözüm için yaptığım şeyler;

• GeForce Experience ayarları içerisinde bulunan oyun içi yer paylaşımını açtım.
• Alt + Z ile açılan arayüzden masaüstü yakalama seçeneğini hem kapalı hem açık şekilde denedim fakat kapalıyken oyun içinde alt Z tuşuna bastığımda bu ayarı açmam gerektiğini söylüyor. Yani uygulama sanırım kendisini oyun içi değil de masaüstünde kullanıyorum zannediyor.
• GeForce Experience uygulamasından deneysel özellik güncelleştirmelerini açtım ve sürümünü tamamen değiştirdim. İşe yaramayınca normal sürümüne geri döndüm.
• İobituninstaller programı ile sildim tekrar yükledim.

Denemediğim bir format kaldı onu da yapmak istemiyorum sırf bunun için. Birisi formatla halletmiş çünkü. Araştırdım internette bu sorunu yaşayan çok ama formattan başka bir çözüm yöntemi bulanı bulamadım. Bu sorunu yaşayıp halledebilen veya fikri olan varsa yardımları çok makbule geçer. Kullandığım uninstaller mı kötü acaba?

-------- Düzenleme:
Nvidianın paylaşımı yapan eklentisinin adı Nvidia Share. Geforce Experience'nin Nvidia denetim masasında tercih edilen grafik ayarlarını değiştirebiliyorum fakat Nvidia Share'nin bu ayarı Entegre Grafik kartında sabit ve değişmiyor ve benim gördüğüm bu sorunu yaşayanların hepsi Laptop kullanıcısı. Bu ayarı değiştirmenin BIOS harici bir yolu var mı? Windows grafik ayarlarından Nvidia Share'yi 3060'a ayarlayabiliyorum fakat nvidia denetim masasında halen entegre grafik olarak gözüküyor. Sanırım problem bu

Sorunum 2 saat canlı destekle konuşarak halloldu. Nedense sadece laptoplarda oluşuyor bu sorun. Çözümü ise;

• Geforce Experience'yi silip Nvidia App programını indirin.
• Bilgisayardaki diğer tüm ekran kaydı programlarını eksiksiz bir biçimde silin.
• BlueStack veya Nox gibi sanal görüntü oluşturan programlar ile çakışıyor artık nasıl oluyorsa bilmiyorum fakat bunları da silmeniz lazım. Silme işlemlerini uninstall programlarıyla temiz şekilde yapmanız lazım
• Ardından pc ye restart atın.

Ta Daaa! aylardır uğraşıyorum şu lanet şeyle sonunda çözdük :D Tabi yine de laptoplarda oluşan bu sorunu da not ettiler umarım yakında fixlerler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-04 150408.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-04 150408.png
    1.022,4 KB · Görüntüleme: 43
  • resim_2024-10-04_185906499.png
    resim_2024-10-04_185906499.png
    48,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı