GeForce GT750M Kod 43 Hatası

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus marka bir laptopum var ve özellikleri şöyle; Intel Core i7-4700HQ CPU @ 2.40 GHz (4 çekirdek olması lazım), Nvidia GeForce GT750M, 16 GBRAM, 750 GB HDD. Bir gün oyun oynarken FPS 60’lardan 25-30’lara düştü. Bu problemi daha önce de yaşadığım için aygıt yöneticisine baktım.

Nvidia ekran kartı çalışmıyordu ve kod 43 hatası veriyordu. Sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim, güncel sürücü yükledim, eski sürücü yükledim (326.xx ve 331.xx yükledim) ama düzelmedi. Sürücüyü en az 10 kere güncellemişimdir, ama hala güncel bir sürüm bulunduğunu söylüyor, o da benim yüklediğim sürücü. Ne yapmalıyım?

Konu çok uzun zaman önce yazılmış, Sn. Kaan Arslan'ın sorunu herhalde çözülmüştür ama internette ararken yolu buraya düşenler için yazayım:

ASUS N550JV dün (05.09.2015) bahsi geçen Kod 43 hatasını verdi. Çözümü (nispeten) çok basit:

BIOS versiyonunuzu 208'e getirin. ASUS'un destek sitesinde dosyası mevcut, benim bilgisayarım için N550JVAS.208 isimli bir dosya. Yalnız internette ASUS'un kendi Winflash programıyla BIOS upgrade yapıldığında sorun çıkabildiğini okuduğumdan BIOS'un içindeki Easy Update (EZ Update olarak da geçebilir) seçeneğiyle güncellemeyi yaptım.

Adımlar:

1. ASUS'un sitesinden indirdiğiniz BIOS dosyasını bilgisayarınızda herhangi bir yere (sonradan uğraşmamak için root'a atmak mantıklı) kaydedin.
2. Bilgisayarınıza restart atarak başlangıçta F2 tuşuna basın.
3. Easy Update (veya EZ Update) seçeneğini seçin. (Yaşı tutup da bilenler için, karşınıza eski Norton Commander'a benzeyen bir ekran gelecek
4. Burada BIOS dosyasının bulunduğu partition'ı seçip (Windows'ta tek sürücü gözükse bile burada System Reserved veya Recovery partitionları da gözüküyor) internetten yüklediğiniz dosyayı bularak üzerinde Enter'a basın.
5. BIOS çok kısa bir süre içerisinde versiyonunu yükselterek otomatik olarak restart atacak. Dilerseniz açılışta yine F2'ye basarak BIOS versiyonunuzun yükseldiğini kontrol edebilirsiniz.
6. Windows açıldığında probleminizin giderildiğini göreceksiniz.

ÖNEMLİ NOT: BIOS güncellemesinden sonra Windows açılmıyor, bilgisayar direkt BIOS ekranına giriyorsa korkmayın. Aynı zamanda bazı internet sitelerinde yazılan BIOS ayarlarını default'a getirme olayında da bu problem oluyor. Onun da çözümü basit:

1. BIOS'ta Secure Boot seçeneğini kapatın.
2. Ayarları kaydedip çıkın. Bilgisayar tekrar otomatik olarak BIOS'a girecek, bu normaldir.
3. CSM'yi aktifleştirin.
4. Ayarları kaydedip çıkın. Bilgisayar belki 1 kez daha otomatik restart atacak ancak ondan sonra Windows'u başlatacaktır.

Umarım birilerinin işine yarar.

Öncelikle herkese Merhaba,
Benimde bilgisayarım ASUS N Series ve nVidan'nın 31 Ağustos'ta yaptığı son güncellemeden sonra bu hata ortaya çıktı, çoğu insanda böyle, Yaklaşık 1,5 haftadır bu hata üzerine çözüm yolu arıyordum ve Allah'a şükür çözümü buldum, Sizlerle paylaşmak isterim, Benim yöntemim OverMinD arkadaşımıza göre farklı ;

---- Öncelikle Windows Sürümünüzün tüm güncellemelerini yaptığınızdan emin olun ----

*** Bilgisayarınızda nVidia sürücüsüyle alakalı her şeyi kaldırın ve temiz bir kaldırma işlemi olsun,sonra yeniden başlatın
*** Daha sonra '' Driver Sweeper '' adlı programı kullanarak nVidia ile ilgili her şeyi temizleyin.. Kayıt defteri vb.
*** Videokart NVidia için sürücüler Bu verdiğim link ten kendinize ait Görüntü bağdaştırıcınızın 31 Ağustos güncellemesinden önceki sürümünü 353. ?? indir.
*** Kurulumda tavsiyem Experience kurma çünkü güncelleme taramasını yapıyor ve gene kod 43 veriyor... Enazından nVidianın bir dahaki sağlam güncellemesine kadar Experi

@Recep Baltaş aynı hatayı GTX 970 ekran kartımda ben de alıyorum. Windows temiz kurulumdan sonra hata almadım ve çözünürlük arttı. Bilgisayarı tekrar açıktığımda 640x480 çözünürlük ve aynı hata. Gforce Experience da kayboldu. Elektrik kesintisinden sonra bu sıkıntı meydana gelmeye başladı. Ben de garantiye gönderebilir miyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı