GeForce GT930M mi GeForce GT940M mi ?

Leonidas67

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar genellikle program amaçlı kullanıcam iki ekran kartı arasında çok fazla fark eder mi ? Oyunuda arada oynarım ama öyle fazla takıntım yok. Birde outlet ürünler nasıl oluyor bir bilginiz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark eder 940m daha iyi 930m ölü bir GPU ileride sıkıntı kesinlikle yaşarsın. Demek istediğim işlemcinin içindeki gpu ile ne yapıyorsan 930m ile onu yaparsın. GT 940m ile oyun bile oynayabilirsin. Yani 930m almak istiyorsan harici bir GPU suz diz üstü alırdım ben.

İkisi arasında performans farkı var ama GT 930M bahsettiğiniz gibi çok alçak bir yanı yok, yine oyunlar oynanılabilir. İki ekran kartı arasında ortalama ayarlarda optimizasyonlu bir oyun için 10fps fark olucaktır.

Bütçeni tam olarak ne kadar ?

Eğer 2bin lira ve üzeriyse http://www.ebrarbilgisayar.com/'dan Asus'un GTX950M'li modellerine bakabilirsiniz.

İkisi arasında performans farkı var ama GT 930M bahsettiğiniz gibi çok alçak bir yanı yok, yine oyunlar oynanılabilir. İki ekran kartı arasında ortalama ayarlarda optimizasyonlu bir oyun için 10fps fark olucaktır.

10 FPS bu gibi giriş seviyesi ekran kartları için azımsanamayacak bir farktır açıkçası. İkisininde yeni çıkan AAA oyunları maksimum 35-40 FPS'de oynatacağını düşünsek birisinin 20-25 diğerinin 30-35 alacağı anlamına gelir. Ha ama ikiside CS:GO, DotA 2, LoL, Rocket League, Skyrim gibi düşük sistem gereksinimleri olan oyunları 768P'de çok rahat oynatır.

Bütçeni tam olarak ne kadar ?
10 FPS bu gibi giriş seviyesi ekran kartları için azımsanamayacak bir farktır açıkçası. İkisininde yeni çıkan AAA oyunları maksimum 35-40 FPS'de oynatacağını düşünsek birisinin 20-25 diğerinin 30-35 alacağı anlamına gelir. Ha ama ikiside CS:GO, DotA 2, LoL, Rocket League, Skyrim gibi düşük sistem gereksinimleri olan oyunları 768P'de çok rahat oynatır.

Fazla ayrıntı eklememiştim, 10 fps i 60 a göre tahmin ettim, o da en fazlası. Genelde yeni oyunlarda 30 fps aldıklarında o oran 5, 20fps alınıyorsa 3-4 fps fark eder. 20 den 30 a çıkış söz konusu olamaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı