Geforce gtx 650ti boost Sorunu

CCevheRR

Hectopat
Merhaba arkadaslar yenı bır ekran kartı aldım. Geforce gtx 650ti boost 2 gb 192 bit. Beraberınde de 700 W bir güç kaynağı aldım. PC'ye taktım fakat eski ekran kartımla aynı performansı sunuyor. ( Eski kart : Ge force 9600 GT 1 GB 256 Bit ).
Nedeni işlemcim olabilir diye düşünüyorum. Bayağı eski. Amd Athlon Dual core 2.7 ghz. (çift çekirdek)

Bir de size sorayım dedim acaba yeni bir işlemci mi almayalım ? Bu arada 4 GB de RAM var PC'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden dolayı büyük ihtimal... İşlemciyi değiştir bütçe ayarlayabilirsen... Birde işlemcinin tam modeli nedir? Yinede birebir aynı performansı veriyorsa driver sıkıntısı da olabilir belki...

Driveri kalması imkansız çünkü format attım PC'ye yeni ekran kartımı taktıktan sonra. :) Eski kartın puanı 6.8 di. Yeni ekran kartımın puanı ise 7.8.

Oyun denediniz mi ? Aynı performans olduğuna nasıl karar verdiniz? Ram DDR2 mi? Oyun açtığınızda fraps tan fps yi kontrol edin. Sürekli sabit mi bir değerde grafikleri düşürüp yine fps yi kontrol edin yüksek ile düşük grafik ayarlarında fps aynı mı yine?

Anakartım GIGAYBTE GA-M61PME S2P AM2+ DDR2 4-5 sene öncesinin orta karar bir anakartı sanırım. RAM'lerimde DDR2 ( 2x2 4 GB ).

- - - Güncellendi - - -

Oyun denediniz mi ? Aynı performans olduğuna nasıl karar verdiniz? Ram DDR2 mi? Oyun açtığınızda fraps tan fps yi kontrol edin. Sürekli sabit mi bir değerde grafikleri düşürüp yine fps yi kontrol edin yüksek ile düşük grafik ayarlarında fps aynı mı yine?

Oyun oynayarak o karara vardım. İkisiyle de ayrı ayrı aynı oyunları çalıştırdım, ikisinden de aynı FPS'yi aldım. Yalnız eski ekran kartımda oyunun grafik seviyelerini yükselttigimde aldığım FPS düşüyor. Yeni ekran kartında ise grafik ayarlarını yükselttiğimde FPS düşmüyor.

- - - Güncellendi - - -
Sanırım yapmam gereken, DDR3 anakart ve RAM'ler almak. Bir de yeni bir işlemci. En az 4 çekirdek. Çünkü şu an anakart ve RAM'ler DDR2. Aldığım ekran kartı ise DDR5 :S

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı