Çözüldü Power Boost PB6075 kasada sıvı soğutma fanlarının yönü doğru mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heatherby

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Kasayı değiştirdim. Değişiklik işlemini İtopya yaptı sıvı soğutmanın fanlarını görseldeki gibi montaj etmişler. Sizce yönleri doğru mu?

Kasa:

1761079182084.png

Çözüm
Fanların yanındaki ok işaretleri havanın üfleniş yönünü gösteriyor olmalı.
1761082715348.png

Şu anda ok işaretleri aşağıya bakıyor. Yani fan sıvı soğutmanın radyatörüne değil, kasanın içerisine hava üflüyor. Bu yanlış bir montaj şekli, fanlar sıvı soğutmanın radyatörüne hava üflemeli ve serinletmelidir. Çünkü işlemcideki sıcaklık sıvı soğutmanın pompası yoluyla radyatöre geçecek, radyatör ise fanlar yardımıyla soğutulacak.
Fanların yanındaki ok işaretleri havanın üfleniş yönünü gösteriyor olmalı.
1761082715348.png

Şu anda ok işaretleri aşağıya bakıyor. Yani fan sıvı soğutmanın radyatörüne değil, kasanın içerisine hava üflüyor. Bu yanlış bir montaj şekli, fanlar sıvı soğutmanın radyatörüne hava üflemeli ve serinletmelidir. Çünkü işlemcideki sıcaklık sıvı soğutmanın pompası yoluyla radyatöre geçecek, radyatör ise fanlar yardımıyla soğutulacak.

Çözüm
Sıvı soğutmadaki fanların yönünü değiştim. Karşıdaki 2 fan egzoz gibi dışarı üflüyor onları da değiştireyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer dışarıya üflüyorsa kanatlı kısım kasanın içerisine doğru baksın. Peçete ile test yapabilirsin. Alt fanları de kontrol ettin mi?

Alt fanlar bayağı içeri üflüyor onlardan eminim. Zaten onlardan emin olunca yaprak şekillerine baktım egzoz ile karşı 2 fan yönü aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı