GeForce NOW nasıldır?

Geforce now'a gelen RTX 3080 ve 120hz desteği Game+ sunucularında yok. Bunu bilmenizde fayda var. Avrupa sunucularında ping durumu nedir bilmiyorum.

Oyunlarına bakınız eger bunlar beni edare eder diyorsanız alın ancak RDR 2 God of War gibi orada olmayan oyunları oynamak istiyorsanız PC daha iyi.

Geforce Now birazcık şans işi gibi geliyor bana çünkü bazı insanlar 30-40 mbps internetlerle rahat oynadıklarını bazıları 100le rahat oynayamadıklarını söylüyor ki bende bunlardan biriyim.100 mbps fiber internetim var fakat 1280x720 çözünürlükte bir oyun(Fortnite-LoL-Tomb raider vs.) oynamak istesem sistem deliriyor deli gibi pikselleşmeler oluyor ekranda ve 5-6 saniyede drop giriyor oyuna.Sisteminizi almadan önce GeforceNowu deneyin internetinizde ona göre sisteminizi alın.

90Mbps ile oynuyorum hala çözemediğim paket kaybı sorunu var o yüzden pixelleşme oluyor tabii bu da oyun zevkini bozabiliyor.
Normal oynuyormuşsun gibi, GeForce NOW girdikten filtre ayarlaması yaparsan daha net görüntü elde edebilirsin.

Bufferbloat A skoru ile 25 Mbps'i tercih ederim. Nasıl olsa 1080p çözünürlük için fazlasıyla yeterli.
BF5'te 65 Mbps'i gördüm ki, Watch Dogs 2'de 70 Mbps kullanım gördüm. 25 Mbps'te vasat görüntü verir.

O sorun tamamiyle GAME+'tan kaynaklı. Özellikle son birkaç aydır aşırı derecede paket kaybı, ani ping yükselişi var.

130 mbps ile normal oyun oynuyormuş gibi oynarsınız.
75 Mbps üstü bir değer atanamıyor zaten. Kullanıcının GFN sunucuları ile arasındaki ping önemli. Şahsen 8 ms ping + 3 ms render ile normal bilgisayardaki gibi bir performans alıyorum. (Türkcell'in batırmadığı zamanlar hariç.)

Düzeltme: Config dosyasını değiştirerek 75 Mbps üzeri değer atanabiliyormuş ama 1080p 60fps için gerekli olacağını sanmıyorum.

Bufferbloat A skoru ile 25 Mbps'i tercih ederim. Nasıl olsa 1080p çözünürlük için fazlasıyla yeterli.
Bufferbloat nedir? Misal 25 Mbps internet kullanıyorsunuz. Sizin internetinizle 25 Mbit hızında indirme yapıldığında indirme yönünde bağlantınızda oluşan gecikme süresidir, yada upload yapıldığında yükleme yönünde oluşan gecikme süresidir. Benim tanıdığım Süperonline ç 1000Mbit bağlantı kullanıp, bufferbloat testinde 500Mbit download yönünde, 20Mbit upload yönünde hızda C skoru alanlar ve her iki yönde de full hat kullanımı ile hem download hem de upload yapıldığında bile oyunlarda 1 saniye bile ping artışı yaşamayanlar var. Bufferbloat saçmalıktan başka bir şey değil. Bu da benim bufferbloat sonucum. Benim için bir önemi yok. Çünkü bufferbloat güvenilir bir ölçme yöntemi değil.

Düzeltme: Config dosyasını değiştirerek 75 Mbps üzeri değer atanabiliyormuş
Sunucudaki config dosyasını mı?

Ona vericeğin parayı internet kafede oyna bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…