GeForce NOW pişmanlıktır

35 Mbps Download'dan aşağı olmamalı.

Anlıyorum ben de neden bu kadar kötü bir oyun deneyimi sunuyor diyorum şu an benim kullandığım internet airfiber dediğimiz uydu ile kullanılan internet zaten çok dalgalı sürekli bir iniş çıkış ping sorunları üstelik hız 32 Mbps kadar diyor gidiyor geliyor neyse fiber internet getirmek için evime çalışmalara başladım bakalım o zaman nasıl olacak.

Türkiye'ye ilk geldiği zamanlar olsa size katılırdım ama şu an hız değerime göre sorunsuz oynayabiliyorum.

FPS değeri internet hızına göre değişebiliyor. Denediğim oyunları en yüksek ayarlarda 60FPS olarak oynayabildim.
İnternet hızım yetiyor ama şöyle birşey var. Ctrl+n tuşuna basarsan hangi ekran kartını kullandığın görülüyor. Bildiğimiz adamlar çağlar öncesinden kalma 1060 ı veriyor dying light 1 orta ayarlarda bile 60fps değil ve 100mbps netim var..
Ben genel olarak memnun kaldım, performans tarafında böyle bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum ama sorunlar GFN'den ziyade Türkiye ayağıyla ilgili gibi. Bende şöyle bir sorun oldu. Crysis 1 Remastered 1920x1080 çalışmıyor. Oyunun ayarlarında öyle bir grafik seçeneği yok. NVIDIA ile 9-10 kere mail aracılığıyla görüştüm, en son Game+ ile görüşün dediler. Onlarla görüştüm, biz sağlayıcıyız oyunlar üzerinde yetkimiz yok dendi. Tekrar NVIDIA ile görüştüm, bu sefer de oyunu yapan şirketle görüşün dedin. Oyunu 1920x1080 çözünürlükte oynayamadım, ikinci oyundan başladım mecbur.
Bende crysis 1 remastered 1080p çalışıyor o oyunda sıkıntı yok 2080 kullanıyor ama çoğu oyunda düşük ekran kartı veriyor bu sinirimi bozuyor.
Hocam GTX 1060 kartım ile 2 hafta önce Dying Light 1'i bitirdim. Yüksek detaylarda ortalama 100 FPS alıyordum :).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zamansa bu sunucu ile alakalı çünkü ayarları maxa çekince kesinliği fulleyince 40 fps de geziniyor oyun. 50mbps veriyorum zaten gfn ye. Zaten benim sıkıntım oynayıp oynayamamak değil gfn de bu kadar saçma bir sistemin olması. Ben oyunları yüksek ayarda oynamak için alıyorum o paketi.

Son düzenleme:
İnternet hızım yetiyor ama şöyle birşey var. Ctrl+n tuşuna basarsan hangi ekran kartını kullandığın görülüyor. Bildiğimiz adamlar çağlar öncesinden kalma 1060 ı veriyor dying light 1 orta ayarlarda bile 60fps değil ve 100mbps netim var..

Bende crysis 1 remastered 1080p çalışıyor o oyunda sıkıntı yok 2080 kullanıyor ama çoğu oyunda düşük ekran kartı veriyor bu sinirimi bozuyor.

O zamansa bu sunucu ile alakalı çünkü ayarları maxa çekince kesinliği fulleyince 40 fps de geziniyor oyun. 50mbps veriyorum zaten gfn ye. Zaten benim sıkıntım oynayıp oynayamamak değil gfn de bu kadar saçma bir sistemin olması. Ben oyunları yüksek ayarda oynamak için alıyorum o paketi.

Ben NVIDIA ile epey görüştüm, sorunu çözemediler mecbur ikinci oyundan devam ettim. GFN ayarlarıyla ilgili herhangi bir sorunum yoktu. Normalde bu tarz durumlarda oyunun dosyalarına girip çözünürlüğü elle değiştirebiliyorsun ama oyun dosyası da olmadığı için yapabileceğim bir şey yok. NVIDIA'da işin içinden çıkamadı, kaldı öyle.

GeForce NOW çok güzel bir sistem. Oynadığım bütün oyunlar yüksek performansla çalışıyor. Oyunların performansı donanımınızla doğru orantılı. En azından modern görüntü sıkıştırma teknolojilerini çözmeyi donanımsal olarak desteklemeli.

Ekran kartı konusunda bakmanın mantığı yok. RTX 3080 olsa ne yazar, RTX 2060 olsa ne yazar? Gelen görüntü zaten 60 FPS.

Bazı oyunlarda 60 FPS olmuyor Max ayarlarda :) hangi ekran kartından çalıştırırsa ona göre FPS veriyor ki internetim stabil 100Mbps. Fortnite Max ayarda açıyorum 20 FPS. Ping değerlerine bakıyorum 13, paket kaybı 0. Uçaktan atlayınca 5 saniyeliğine 0 FPS de kalıyor :D
Ben NVIDIA ile epey görüştüm, sorunu çözemediler mecbur ikinci oyundan devam ettim. GFN ayarlarıyla ilgili herhangi bir sorunum yoktu. Normalde bu tarz durumlarda oyunun dosyalarına girip çözünürlüğü elle değiştirebiliyorsun ama oyun dosyası da olmadığı için yapabileceğim bir şey yok. NVIDIA'da işin içinden çıkamadı, kaldı öyle.

2. oyunu RTX kalitede Max'ta sabit oynayabildim. Onda bir sorunum yoktu çünkü verilen sistem oynamaya yetiyordu. Ancak 1. oyun için yetmiyor. Artık RTX desteklemeyen oyunlar için düşük sistemler veriyorlar ki Premium sadece RTX oyunlar için faydalı bir hale geliyor o kadar :/
Neden farklı kartlar veriyor tarzında bir soru sorulmuş sanırım, NVIDIA her oyuna göre özel kart tanımlıyor sistemine. Yani RTX destekli oyunlarda RTX kartlardan kullanıyorsa RTX destekli olmayan oyunlarda o oyunu tam anlamıyla kaldırabilecek kartlar kullanıyor. Gidip de niye hepsine 2080, 3080 vermiyor gibi bir algı yaratmayalım. Aldığınız FPS değerine bakacak olursak anormal bir FPS değeri, o kart o oyunu rahatlıkla oynatır. Bunu desteğe bildirim olarak yollayabilirdiniz.

GeForce NOW'ın aynı anda 10 tane adama tek bilgisayar atadığı bir durum yok, herkese özel süreli bilgisayar atıyor yani bir nevi internet kafe gibi düşünebilirsiniz.

Önceden her oyuna RTX veriyordu. Fortnite vb 3080 ile çalışıyordu. Raft bile 3080'di. Birkaç ay geçti ardından yeniden abonelik yeniledim ve en fazla 2080 verdi. Bu durum belki sunucuların yetersizliğinden geliyordur belki ama bir oyunu Max ayarda oynayamayacaksam Premium'un ne anlamı kaldı ki? RTX istemeyen oyunları orta oyunlarda neden oynamak isteyeyim. O zaman paket başlıklarını değiştirsinler.

Son düzenleme:
Stabil 50Mbit var ama allem kallem ettim NVIDIA efendinin serverları 25MB üstü hızı alamadı. Utanmadan 7 8ms için %10-20 paket kaybı gösteriyor. Artık benim ISS'in problemi mi başka bir şey mi anlamış değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmayı bilmiyorsanız satın almayın.

Ne alakası var kardeşim? Şimdide kullanıcılar mı suçlu oluyor? Yabancılara verilen sistemlerden herhalde haberin yok.

Kullanmayı bilmiyorsanız satın almayın.

Kanki ne anlatıyorsun GeForce NOW'un sunduğu iğrenç hizmeti anlatıyor adam sende hayatında hiç GFN kullanmadan kullanmayı bilmiyorsan satın alma diyorsun sıkıntılısın herhalde.

GeForce NOW çok güzel bir sistem. Oynadığım bütün oyunlar yüksek performansla çalışıyor. Oyunların performansı donanımınızla doğru orantılı. En azından modern görüntü sıkıştırma teknolojilerini çözmeyi donanımsal olarak desteklemeli.

Ekran kartı konusunda bakmanın mantığı yok. RTX 3080 olsa ne yazar, RTX 2060 olsa ne yazar? Gelen görüntü zaten 60 FPS.

2060 60 FPS vermiyor çoğu oyunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı