GeForce NOW pr çalışması

Daha fazla  
Son zamanlarda çıkan GeForce NOW skandalını duymuşsunuzdur. Genel olarak RTX 4000 serisi ile hizmet veren GeForce NOW, sadece Türkiye ve Brezilya gibi birkaç ülkeye özel RTX 2000 serisi ya da GTX 1000 serisi kartları kullanıyordu. Bu olay da normal olarak tepkilere sebep oldu. Daha dün izlediğim Enis Kirazoğlu videosu şansa bakın ki GeForce NOW sponsorluydu ve enis özellikle RTX 4080 kartını kullandıklarından bahsediyordu. Bana komik gelen bu durumun ardından bir süre sonra orhun Kayaalp'in videosunda da benzer bir reklam görünce duruma emin oldum. Herkes izledikleri yayıncı ya da içerik üreticilerinin önümüzdeki süreçte GeForce NOW'ın RTX 4080 performansı hakkındaki reklamlarına hazırlıklı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün @Ali Güngör'ün hikayesinde gördüm. Technopat'a da GeForce NOW kodu göndermişler. Ali Beyin, tarafsız davranacağını düşünüyorum. GeForce NOW Türkiye, herhalde malum kişiyle işin yeterli olmadığını anladı ve tüm yayıncı, içerik üreticileri, Technopat gibi sitelere kullanım kodu ve hediye dağıtıyor galiba. Ben buradan bunu çıkardım.
Not: Gerçekten adamakıllı bir ürünün, bu kadar reklama ihtiyacı olmaz. Birkaç kez reklamı yapılır, ondan sonra herkes çevresine şöyle bir uygulama var abi. İşte bu uygulamayı kullanıyor musun diye çevresine sorar, çevresine över. Böyle böyle ürünün reklamı da kendiliğinden yapılmış olur. Sürekli olarak bir ürünün reklamını görüyorsanız, bilin ki o üründen hayır gelmez ve doğrudan uzaklaşmaya çalışın o üründen.

Merhabalar, yeni yıl hediye kutusu geldi. İçinde kod var denemem için. İnternette çok olumsuz yorum var. Gerçekten çok mu kötü, ortalama mı, iyi mi, değişti mi bilmiyorum.

Deneyip iyi makine, kötü makine ne denk geliyor kendim bir bakacağım zira ilk geldiğinde denedim ama arada hiç kullanmadım.

Reklamı varsa kötüdür fikrine ise katılmıyorum, eleştirilen, denetlenen açıktaki şirket ile hakkında bilgi olmayan merdivenaltı tabir edilen şirketler karşılaştırılamaz.

Son düzenleme:
Merhabalar, yeni yıl hediye kutusu geldi. İçinde kod var denemem için. İnternette çok olumsuz yorum var. Gerçekten çok mu kötü, ortalama mı, iyi mi, değişti mi bilmiyorum.

Deneyip iyi makine, kötü makine ne denk geliyor kendim bir bakacağım zira ilk geldiğinde denedim ama arada hiç kullanmadım.

Reklamı varsa kötüdür fikrine ise katılmıyorum, eleştirilen, denetlenen açıktaki şirket ile hakkında bilgi olmayan merdivenaltı tabir edilen şirketler karşılaştırılamaz.
Efendim ben de kötü olduğundan bahsetmedim. Denk geldiğimi belirttim. Yoruma açık kapı bıraktığımı düşünüyorum. Umarım hizmette reklamlarda bahsedilen artış yaşanmıştır.

Şimdi öncelikle şunları söyleyeyim, Twitter veya diğer sosyal medya mecralarında bu hizmeti kötüleyen bir grup var ve amaçları ne ben anlamıyorum. Denemeden sırf birileri bir şey söylüyor diye salladıkça sallıyor. Kendi fikirlerinden ziyade sadece birkaç kişinin yönlendirmesi ile hiçbir konuda bilgi sahibi olmadan amaçları sadece saldırmak. Ya bu hizmet zaten şu an kampanyalar ile beraber ayda 100₺'den daha ucuza geliyor Allah aşkına sudan ucuz. Alıp kendiniz neden denemiyorsunuz da birilerin bir şeyler demesine göre hareket ediyorsunuz? Konuyu açan kişi de yani kusura bakma da hiçbir araştırma yapmadan hiçbir bilgi sahibi olmadan hazırlıklı olun diye bir şey atmışsın ortaya. Gerçekten alıp kullanıp denemek zor değil ya. Konu sahibi gerçekten bir konudan bu kadar uzak olabilir bir insan. Dediğin paketler ile söylediğin şeyler gram alakalı şeyler değil.

Ben kullanıyorum hatta profilime bakanlar daha bu betadayken kullanmaya başladığımı görebilir. Daha sonra Turkcell, Game Plus adı altında aldı. Aldıktan sonra da Game Plus ile devam ettim. İlk öncelikle Game Plus'a geçtiğinde gerçekten ciddi problemler vardı. Fakat konu kesinlikle GTX 1060 vermesi değil. Çünkü bu betadan beri kullandığım durumlarda orada da yurt dışı tarafı GTX 1060 veriyordu. GTX 1060 verme olayı da şöyle eğer bir oyunda RTX yoksa ve GTX 1060 o oyunu rahatlıkla çalıştırabilecekse örnek veriyorum Prison Architect gibi oyunlar sistem diyordu ki ya zaten RTX yok oyunda, oyun da düşük sistem istiyor al 1060 git diyordu. Ben bunla AC serisinin bazı oyunlarını oynadım, The Forest oynadım en yüksek ayarlarda gram problem yaşamadım. Bakın yurt dışında bile bazen RTX oyunda olmasına rağmen 1060 veriyordu ve 1060'ın yeterli gelmediği oyunlarda bile sistem bazen 1060 veriyordu. Arkadaşla The Division 2 oynuyorduk 1060 verdiğinde yine idare ediyordu ama ara ara o takılmaları hissediyorduk bunun çözümü de çıkıp girince 2080 veriyordu rahat rahat oynuyorduk. Şu an orası da 1060'ı kaldırdı. Hatta kaldıralı baya oldu.

Fakat burada büyük bir fakat var. Ne zaman Game Plus aldı bu hizmeti ne zaman Game Plus'a geçtik şimdi sorun burada başlıyor. Bu sistem ilk geldiğinde ve uzun bir süre bazı oyunları oynamak imkansızdı. The Crew Motofest hem 1060 veriyor inatla hem de HDD'ye bağlıyordu seni ve oyun yüklenmiyordu bile oyunda hızlı hızlı gidince map yüklenmiyordu. Hatta şöyle söyleyeyim oyunun açılması 15 dakikadan fazla sürüyordu. Bazı oyunlar sıkıntısız çalışıyor bazı oyunlar rezalet ötesiydi. Hatta 2080 vermesi gereken oyunlara 1060 veriyor, 2080'nin lazım olmayan oyunlara 2080 veriyor. Saçma sapan bir orada durum vardı. Ben ise artık o oyunları PC'ye veya konsola indirdim geri kalanını GFN ile oynamaya devam ettim.

Tam tarihini hatırlamamak ile beraber aylar önce bir güncelleme yaptılar ve komple 2080 kartlara geçildi ve sistemler komple SSD tarafına geldi. Artık oyunlar hızlı açılıyor, RTX ayarları yapılabiliyor ve sorunsuz oynanıyordu. Yurt dışında 40 ping aldığım hizmet burada 10 ping civarlarında dolanıyordu. Bu arada internet hızım yurt dışında 16 mbps, Türkiye'deki hizmette ise 16 mbps ile başladım daha sonra 50 mbps ile devam ettim. Artık sistem düzelmişti ve hiçbir sıkıntısı kalmamıştı hatta bu tepkiler üzerine 12 aylığı 80 küsür gibi denk gelecek gerçekten komik fiyatlara sattılar. Daha da devam ediyor mu bilmiyorum.

Şimdi bu eleştiren tayfaya geleyim, kardeş sen diyorsun ki onlara 4000 serisi ekran kartı veriyor bana 2000 veriyor 1000 veriyor. Burası komple bir kere yalan. Sana artık 1000 vermiyor. Bunu geçtim sana 4000 vermiyor çünkü yurt dışında da 2080 ve 4000 diye ayrı ayrı paketleri vardı. Şu an 2080'nin 1080p'de ultra ayarlarda açamayacağı hiçbir oyun yok ve sistem gayet yeterli. Bunu her gün kullanan hatta rekabetçi oyunlarından tutun en yüksek grafikli oyunlar oynayan biri olarak söylüyorum. Sonra Game Plus dedi ki ben de 4000 serisi kartlar getireceğim isteyen orada oynar ona göre de fiyatı var. Yurt dışında da böyle. Şu an Game Plus ayda 80 küsüre vererek zaten çok komik rakamlara verdi ve gerçekten kampanyalı dönemlerden alırsanız yurt dışından çok daha ucuza alacağınız garanti. Gerçekten kampanyalı dönemlerde alın gitsin ya. Bilgisayarın yakacağı elektrikten tut, telefonda oynamanın verdiği rahatlıktan her şey gerçekten çok iyi.

İşin özeti elinizin altında internet var bilgisayar var. İnternet tabiri ile söylüyorum milletin ağzınıza bakacağınıza bir tavuk döner fiyatı verin kendiniz deneyin bakın nasılmış diye. Gerçekten övüldüğü kadar var mı gerçekten berbat mı bir kendiniz deneyin. Çok zor değil.

Diğer yandan ben mobilden de PC'den de hatta Xbox Series S'ten de oynuyorum aşırı memnunum. Aşırı rahatlık bir şey. Bir oyunu indirmeden güncellemeden oynamak bilgisayara gram yük vermeden oynamak çok keyifli. Ne gecikme var ne bir sorun. Arada bir bazen yapıyor çok çok nadir o kadar da olsun artık.

Dediğim gibi millete değil kendiniz deneyin. Çok zor değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı