Daha fazla
1 ay gibi bir süreliğine memlekete gideceğim için GeForce NOW üyeliği aldım. Aklımda oynamak istediğim birkaç oyun vardı. Gitmeden oyunları bir test etmek istedim ve sistemin verdiği performansın çok vasat olduğunu gördüm. Cyberpunk sorunlu bir oyun olsa dahi 2080'li bir sistemde bu kadar kötü çalışamaz. Aynı şekilde Witcher 3 yeni sürümü sıkıntılı olsa dahi RTX kapalı şekilde bu performansı vermesi de çok kötü. Sonrasında raftı denedim. Düşük sistem isteyen bir oyun olmasına rağmen onda da iyi performans vermedi. Bu oyunların hiçbirisinde sabit 60 FPS deneyimi yaşayamadım. Yanlış bilmiyorsam bu sistemin pazarlaması yüksek ayarlarda RTX açık şekilde stabil bir deneyim yaşatmaktı ama deneyimlerimden sonra kesinlikle bunu sağlamadığını ve parasını hak etmediğini gördüm. Merak edenler için 3 oyunuda farklı ayarlarda test ederek video kayıtlarını yükledim. İnternetle alakalı en ufak bir sıkıntının olmadığını sağdaki performans sekmesinde zaten görebilirsiniz. Bu kadar fazla reklamı yapılan bir hizmetin böyle kötü çalışması beni şaşırttı. Yayıncılara reklam için sağladıkları serverlar ile bize satılan serverdaki bilgisayarların alakası olmadığını düşünüyorum. Eğer gerçekten RTX 2080 gücünde GPU'lar kullanıyorlarsa yanlarına çok yetersiz bir işlemci koymuşlar herhalde. Başka mantıklı bir açıklama bulamadım. Bundan önceki deneyimim Türkiye serverları ilk açıldığı zaman olmuştu. O zamanda Cyberpunk'ta düşük performans vardı ama eskiden internetim kötü olduğu için onunla alakalı olabilir demiştim. Şimdi görünce geçen onca zamana rağmen hiçbir geliştirme yapmadılarını çok rahat görebiliyorum. Her oyunda bu kadar kötü performans vermiyor tabii hakkını yemiyeyim ama iyi olan oyun sayısı kadar kötü performans verdiği oyunda çok bu sistemin.
İnternet Superonline 100/20 Mbps
Cyberpunk 2077 testi
Witcher 3 testi
Raft testi
İnternet Superonline 100/20 Mbps
Cyberpunk 2077 testi
Witcher 3 testi
Raft testi