GeForce NOW'da internet hızının üyelik türü ile bir alakası var mı?

Berk Batuhan

Kilopat
Selamlar. GeForce NOW üyeliği almayı düşündüğümden dolayı almadan önce uygulamayı indirip Basic üyelik ile nasıl olduğunu deneyimlemek istedim fakat internet hızım Speedtest'te 55 Mbps çıkmasına rağmen uygulama üzerinde test yaptığımda 27 Mbps olarak gösteriyor. Bu GeForce NOW serverları ile alakalı bir sorun mu yoksa Basic üyelik kullandığımdan dolayı mı böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi serverlar ile alakalı olabilir. Bu yüzden istenen değerden her zaman iki katı hıza sahip olmanız sizin için daha iyi olacaktır. Sadece bir örnek çok fazla takmayın, örneğin Witcher 2 için hızınız 10 olması gerekiyorsa rahat bir oynanış için, sizin 15 veya 20 olsun ki kafanıza takmadan rahat rahat oynayın hocam.

Artı -1 Eksi
Ben aylarca hem basic hem ücretli üyelik kullandım (avrupa sunucusu) fakat üyelikler arasında hız ile alakalı bir fark yok şayetbbana en yakın sunucu sofyadaki i sunucu en düşük gecikme ve en iyi performansı orada alıyorum, senin ücretsiz üyelik kullandığını varsayıyorum ve sofya sunucusu çok dolu olduğu için seni paris sunucusuna attı işte bu durumda gecikme ve hız kaybı yaşanıyor. Ücretli üyelikte genelde en yakın sunucuyu veriyor yani yüzde 90 sofya oynuyorum ben.
Ha bu arada orada çıkan hız değerleri bende de değişiklik gösteriyor, gfn ayarlarından intenet hızı seçme yerinde speedteste çıkan hızın 5 mbps altını seç az da olsa faydası olur

Speedtest size en yakın sunucu ile yapıldığı için GFN sunucularına göre iyi çıkması normal. Tabii sunucu kaynaklı da olabilir.

Ağ testi yaptığımda 25Mbps olan internetim 15Mbps çıkıyor ama akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ek olarak hem ücretli paket ile hem de ücretsiz paket ile denediğimde aynı sonuç çıkıyor. Üyelik ile alakası yok.

Ben TR Central 1 sunucusu ile denedim sunucunun tam olarak hangi bölgede olduğunu bilmiyorum ama dediğiniz gibi uzaklık ile alakası olabilir. Bende dediğim gibi 27 Mbps çıkıyor ama görüntü ve akıcılık açısından pek tatmin edici değil. GFN'in sitesinde de 1920 1080 p 60 fps için ideal hızın 25 Mbps olduğu belirtilmiş ama uygulama üzerinden test yapınca takılma veya yüksek gecikme oranının olabileceği belirtiliyor pek anlamadım.
Ben sunucu konumunu ayarlardan maksimum hızı alabildiğim sunucuya ayarladım yani 27mbps aldığım sunucuya ayarladım ve Türkiye sunucusunda deniyorum bu arada. Ayarlardan hızı en fazla seçebileceğim hız olan 50 mbps olarak seçtim ama bir şey fark etmedi hız olarak.

Ben türkiye sunucusunda speedtestte çıkan hız sonucumu alıyodum testte fakat avrupa sunucunda ara ara karşılaştığım piksellenmeler laglanmalarla yine tr sunucusunda karşılaşıyodum o yüzden pek yanaşmadım tr'ye bahsettiğim sofya sunucusuna pingim 26 ve bu benim için yeterli. Hız konusuna gelirsek gfnde testte çıkanlara pek takılma dedğim gibi trde speedtestteki hızı yazıyodu ama avrupadaki sorunlar ile yine karşılaştım. Ctrl + shift + f6 yaptığında sol üstte menü açılıyor avrupa sunucularında trde var mı bilmiyorum orada anlık kullandığı interneti gecikmesi vs gösteriyor oraya da bi baksana oyundayken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…