GeForce RTX INNO3D 3060 Twin X2 alınır mı?

Arif2315

Hectopat
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
⚡ My site → arif0110.github.io
Anakart: ASUS Prime B650-PLUS WiFi
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: INNO3D GeForce RTX 3060 12GB
RAM: Corsair Vengeance 32GB (2x16) DDR5 6400MT/s
Merhaba. İkinci el RTX 3060 ararken 470 manata sıfır 3060 12 GB INNO3D Twin X2 ürününü buldum, fiyatı 450 manata anlaştık. İki gün sonra test edip kartı alacağım. Kendisi belirtmek istemese de (internetten arayıp buldum) zamanında uygun fiyata Trendyol'dan almış, sarı etiket kartın üzerinde bulunduğunu söylüyor. 6 ay kart elinde kalmış, satmaya çalışmış. Test edip alacağım. Sizin düşünceniz nedir? Sizce güvenli mi? Yine testler yapacağım ancak bu sarı etiket aynı modellerde farklı. Son olarak bu kartın soğutma performansı nasıl yoğun ve yük altında? Teşekkürler.

Bulduklarım: Stok bittiği için fiyat yok. Aynı model internette bulduğum sarı etiketli kartlar. Bir tek aynısı bu videoda var.
Youtube

IMG_20250425_172938.jpg

Screenshot_2025-04-27-02-30-03-081_trendyol.com.jpg

Screenshot_2025-04-27-02-30-25-823_trendyol.com.jpg

Screenshot_2025-04-25-17-53-16-605_com.google.android.youtube.jpg

Satıcının attığı resimler:

IMG-20250426-WA0001.jpg

IMG-20250426-WA0003.jpg

IMG-20250426-WA0000.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
INNO3D bilindik olsa dahi cok fazla tercih edilen bir marka degil. Ucuz ama ufak tefek sorunlari diger MSI ve ASUS kartlara oranla daha fazla oluyor. Ek olarak eger coil whine sizi rahatsiz ediyorsa uzak durun derim. Coil whine olup olmamasi tamamen sans isi olsa da genelde INNO3D gibi markalarda daha sık gorulen bir olay. Bu kart icin 450 manat nasildir bilmiyorum ama eger iyi ise alin isterseniz fakat alirken de ufak tefek gerek yazilimsal gerek donanimsal sıkıntılarla karsilasacaginizi da goz onunde bulundurun derim. Ustune zannedersem garantisi de yoktur bunun. Eger donanimsal bir ariza cikarsa o zaman hapi yuttunuz demektir. Saticinin da uzun sure satamamasindaki sebep o da olabilir.

INNO3D bilindik olsa dahi cok fazla tercih edilen bir marka degil. Ucuz ama ufak tefek sorunlari diger MSI ve ASUS kartlara oranla daha fazla oluyor. Ek olarak eger coil whine sizi rahatsiz ediyorsa uzak durun derim. Coil whine olup olmamasi tamamen sans isi olsa da genelde INNO3D gibi markalarda daha sık gorulen bir olay. Bu kart icin 450 manat nasildir bilmiyorum ama eger iyi ise alin isterseniz fakat alirken de ufak tefek gerek yazilimsal gerek donanimsal sıkıntılarla karsilasacaginizi da goz onunde bulundurun derim. Ustune zannedersem garantisi de yoktur bunun. Eger donanimsal bir ariza cikarsa o zaman hapi yuttunuz demektir. Saticinin da uzun sure satamamasindaki sebep o da olabilir.
Hocam karta tum gerekli testleri yapıcam ancaq fiyatı cok uygun burda 2ci el 3060 bile 550 manat en dusuk msi asus marka bu kartin sogutma performasi nasil peki maks kaç derece gorur .Ek olarak satıcının atdigi resimde sarı etiket acilmamis bu guvenli oldugu kanaetine vara bilirmiyiz

Hocam karta tum gerekli testleri yapacağım ancaq fiyatı cok uygun burada 2ci el 3060 bile 550 manat en dusuk MSI ASUS marka bu kartin sogutma performasi nasıl peki maksimum kaç derece gorur. Ek olarak satıcının atdigi resimde sarı etiket acilmamis bu guvenli oldugu kanaetine varabilir miyiz?

Fiyat normalde pahalı ama Azerbaycan'da kart fiyatları yüksek. Amazon'dan falan geliyor mu bilmiyorum hiç baktınız mı Temu'dan ürün alan arkadaşlar vardı sorunsuz geliyordu.

Fiyat normalde pahalı ama Azerbaycan'da kart fiyatları yüksek. Amazon'dan falan geliyor mu bilmiyorum hiç baktınız mı Temu'dan ürün alan arkadaşlar vardı sorunsuz geliyordu.
baktım pahali geliyor 32% gümrür vergisiyle daha beter .Alınırmı sizce kart

Hocam bir de bu coil whine olmasi neden kaynakli tum markalarda çipset ayni degil mi?
Yeni kartda bu belli olurmu test zamanı yoksa üzun sureli kullanimdami ortaya cikar

Son düzenleme:
baktım pahali geliyor 32% gümrür vergisiyle daha beter .Alınırmı sizce kart

Hocam bir de bu coil whine olmasi neden kaynakli tum markalarda çipset ayni degil mi?
Yeni kartda bu belli olurmu test zamanı yoksa üzun sureli kullanimdami ortaya cikar
Fiyat asiri uygun diyorsaniz alin isterseniz. Ama yine de kesin alin demek istemiyorum cunku bu markayi hic kullanmadim.

Coil whine ise dedigim gibi tamamen sanstan ibaret. Her ne kadar fabrikada ayni sekilde uretiliyor olsa da tipatip ayni sekilde uretilmesi mumkun degil. Bize gorunmeyecek duzeyde asiri ufak tefek bir degisiklikler oluyor muhakkak. Ama dedigim gibi zarari yoktur, sadece biraz oyle ses yapar o kadar. Kulakustu kulaklik ile kullansaniz bilgisayari duymazsiniz zaten.

Fiyat asiri uygun diyorsaniz alin isterseniz. Ama yine de kesin alin demek istemiyorum cunku bu markayi hic kullanmadim.

Coil whine ise dedigim gibi tamamen sanstan ibaret. Her ne kadar fabrikada ayni sekilde uretiliyor olsa da tipatip ayni sekilde uretilmesi mumkun degil. Bize gorunmeyecek duzeyde asiri ufak tefek bir degisiklikler oluyor muhakkak. Ama dedigim gibi zarari yoktur, sadece biraz oyle ses yapar o kadar. Kulakustu kulaklik ile kullansaniz bilgisayari duymazsiniz zaten.
Hocam aldım ustune sistemde topladım ekran akrtı mükemmel hiç bi sorunu yok .İsteyem arkadaşlar olursa performans testlerini paylaşa bilirim.
IMG_20250430_001026.jpg

Ilk kullanimda sorun cikmadiysa iyi olmus. Umarim kartin omru uzun olur, gule gule kullanin.
Eyvallah hocam sagolun. ancak ben şu işlemciyi bu kadar küçük beklemiyodum minnacikdi ekrqn kartida sandigimdan küçük çikdı youtubeden farkli gozukuyomus.😃😃

Eyvallah hocam sağ olun. Ancak ben şu işlemciyi bu kadar küçük beklemiyordum minnacikdi ekrqn kartida sandigimdan küçük çikdı YouTube'dan farkli gozukuyormus.😃😃

Ekran kartınin tek sıkındısı 0 RPM olmaması minimum 1200 RPM çalısıyor zaten sorun degil 650 manatlik seyi 450 aldim yine de guzel bu fiyata 2 ci el yok bile.

Eyvallah hocam sagolun. ancak ben şu işlemciyi bu kadar küçük beklemiyodum minnacikdi ekrqn kartida sandigimdan küçük çikdı youtubeden farkli gozukuyomus.😃😃

Ekran kartınin tek sıkındısı 0 RPM olmaması minimum 1200 RPM çalısıyor zaten sorun degil 650 manatlik seyi 450 aldim yine de guzel bu fiyata 2 ci el yok bile.
Evet cift fanli modeller sanildigindan daha kompakt aslinda, ilk defa ele alinca hissedebiliyor insan. Sahsen ben cift fanli seviyorum cunku kart uzun olmadigi icin sag tarafta bosluk kaliyor ve bu eger benim gibi tower sogutucu ile ekosistem dizen biriyseniz kasa ici hava akisina oldukca etkisi oluyor, kasa ici daha ferah oluyor. Ote yandan ben tam o sag tarafa Gundam maketimi oturtuyorum cok guzel duruyor.

Ekran kartinin fan ayarini BIOS ayarlarindan yapabilmeniz lazim, isterseniz 0 RPM de yapabilirsiniz ama sahsen onermem. Belli ki ureticinin bir bildigi var da 0 RPM yapmiyor. Kartin sogutma tasarimi iyi olmadigi icin uretici boyle bir sey tercih etmis olabilir ama yine de kesin bir yorum yapmayacagim cunku bu karti cok bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı