Geleceğe karşı umut nasıl kazanılır?

Bir İnsan 365

Decapat
Hocam 14 yaşındayım, hemen hemen 15 olacağım. Şu ana kadar anladığım bir şey varsa, o da bu ülkenin ve hayatımın iyi olmadığı (sadece ekonomik anlamda değil). Düşünüyorum da, bir yazılım mühendisi falan olsam da kendime bir ev veya araba alabilir miyim? Bu yüzden çalışma isteğim yok, daha doğrusu beni motive eden bir şey yok. Yazılılar başlayacak ben de çalışma isteği yok. Sizce yurt dışına gidebilir miyim? Veya ülkemizin durumu düzelir mi? Düzelirse kaç yılda düzelir?
Ve sizce nasıl umutlu olurum? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Hayatım şu an iyi değil bence.
Şahsen kendimi iyi açıklayamadım, bence :(

Hocam 14 yaşındayım, hemen hemen 15 olacağım. Şu ana kadar anladığım bir şey varsa, o da bu ülkenin ve hayatımın iyi olmadığı (sadece ekonomik anlamda değil). Düşünüyorum da, bir yazılım mühendisi falan olsam da kendime bir ev veya araba alabilir miyim? Bu yüzden çalışma isteğim yok, daha doğrusu beni motive eden bir şey yok. Yazılılar başlayacak ben de çalışma isteği yok. Sizce yurt dışına gidebilir miyim? Veya ülkemizin durumu düzelir mi? Düzelirse kaç yılda düzelir?
Ve sizce nasıl umutlu olurum? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Hayatım şu an iyi değil bence.
Ülkenin durumunu boş ver. Para hiç bir sıkıntı değil çok kolay kazanabileceğin şey. Önemli olan tutkunu bulman.

Önemli olan hayalimizi ne kadar ve nasıl istediğimiz. Ülkenin durumu kötü ben yapamam edemem demek kadere mahkum olmak demek. Ülkenin durumu iyi olsa da aynı olacak zaten. Yine çalışacağız. Ülkenin durumu iyi olsa mühendislik okumak yine zor olacak. Eğer yazılım mühendisi olmayı çok çok istiyorsan bunun peşini bırakmaman lazım. Çalışma isteğinin olmaması (kendimden bilirim) armut pişsn ağzıma düşsün misali. Yazılım mühendisi olacaksan
Şimdiden İngilizce öğren.
Şimdiden matematiğe çalışmaya başla.
Şimdiden bir yazılım programı öğrenmeye bak.
Sevmeden bu iş olmaz. Ben inanıyorum iyi yerlere geleceksin. 👍

Önemli olan hayalimizi ne kadar ve nasıl istediğimiz. Ülkenin durumu kötü ben yapamam edemem demek kadere mahkum olmak demek. Ülkenin durumu iyi olsa da aynı olacak zaten. Yine çalışacağız. Ülkenin durumu iyi olsa mühendislik okumak yine zor olacak. Eğer yazılım mühendisi olmayı çok çok istiyorsan bunun peşini bırakmaman lazım. Çalışma isteğinin olmaması (kendimden bilirim) armut pişsn ağzıma düşsün misali. Yazılım mühendisi olacaksan.
Şimdiden İngilizce öğren.
Şimdiden matematiğe çalışmaya başla.
Şimdiden bir yazılım programı öğrenmeye bak.
Sevmeden bu iş olmaz. Ben inanıyorum iyi yerlere geleceksin. 👍

Sağ olun hocam.

Şimdiden kendini geliştirmeye başla bence. Zamanında yazılım öğrenemediğim için çok pişmanım diyebilirim. Eğer ki kendini ne kadar geliştirirsen o kadar geleceğini garantilersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı