Geleceğe Yönelik Oyun Sistemi Toplama

MeReKGs67

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Selamlar. Benim bilgisayar toplama hakkında bazı sorularım var. Mesela oyun odaklı sistemlerde işlemciler çok önemsenmiyor. Örneğin Technopat'ın Sistem Tavsiyeleri konusunda kasım ayınınkinde ekran kartı GTX 1050 Ti, işlemci ise i3-7100 kullanılmış. Demek istediğim bu işlemciler önemi nerede kazanıyor? Elbette performansa etkisi oluyor lakin daha çok geleceğe yönelik sistemlerde mi yüksek tutulması gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 çekirdek altına düşmediğinizde güncel çoğu işlemci yeterli performansı sağlayabiliyor.
İşlemcinin önemi strateji, FPS türü yüksek işlem gücü gerektiren oyunlarda kendini belli eder. Geleceğe yönelik sistem toplanacaksa, bütçe de uygunsa tabii ki iyi bir işlemci alınmalı.
Oyun sistemi için şu an 8. jenerasyon Intel Core işlemcilerin, tekil çekirdekte düşük voltaj ile daha yüksek frekans sağlayabilmeleri büyük avantaj.
Aklınızda bir bütçe varsa yardımcı oluruz.

4 çekirdek altına düşmediğinizde güncel çoğu işlemci yeterli performansı sağlayabiliyor.
İşlemcinin önemi strateji, FPS türü yüksek işlem gücü gerektiren oyunlarda kendini belli eder. Geleceğe yönelik sistem toplanacaksa, bütçe de uygunsa tabii ki iyi bir işlemci alınmalı.
Oyun sistemi için şu an 8. jenerasyon Intel Core işlemcilerin, tekil çekirdekte düşük voltaj ile daha yüksek frekans sağlayabilmeleri büyük avantaj.
Aklınızda bir bütçe varsa yardımcı oluruz.
Şu anda belli bir bütçem yok lakin şuanda kullandığım işlemci i5-2300 Ben GTX 1060'ın 3GB veya 6GB olanından almayı planlıyorum şu anki monitörümde 1680x1050 çözünürlük var. Casper LCD 22CSPR bir monitör. Aklımda şöyle bir şey var işlemci olarak i5-8400 gözümü kamaştırıyor. 1000 liranın altıyla ve bildiğim kadarıyla güzel bir perfonmansı var. Bu işlemciyi alıp monitörü sonra alabilirim, hem işlemci hem de monitör almayıp ekran kartını daha yüksek alabilirim -1070 gibi- veya işlemciyi almayıp monitör alabilirim ama böyle yapmayı aslında pek düşünmüyorum. Şu anda 9. sınıftayım 2. dediğimi yani 1070 alırsam üniversitede bilgisayarı kullanabileceğimi düşünüyorum. Tabi monitör almassam daha ileride alabilirim. Herhalde 1920x1080 veya 2k bir monitör alırım. Şimdi aklıma geldi ekran kartını yüksek alırsam i5-2300 ile büyük ihtimal darboğaz yapar. Gerçi strateji oyunları oynayan biri değilim daha çok single oyunlar.

Rica etsem sorumu cevaplayabilir misiniz?

Selamlar. Benim bilgisayar toplama hakkında bazı sorularım var. Mesela oyun odaklı sistemlerde işlemciler çok önemsenmiyor. Örneğin Technopat'ın Sistem Tavsiyeleri konusunda kasım ayınınkinde ekran kartı GTX 1050 Ti, işlemci ise i3-7100 kullanılmış. Demek istediğim bu işlemciler önemi nerede kazanıyor? Elbette performansa etkisi oluyor lakin daha çok geleceğe yönelik sistemlerde mi yüksek tutulması gerekiyor?

Hemşerim merhaba, ereğlidenim ben de, 1 kasımda bilgisayar topladım vatandan hem ileriye yönelik hem düşük bütçeli. Kendim bilmeden aldım ama baktımki tavsiye sistemlerle hemen hemen aynı. Sistem toplama konusunda yardımcı olabilirim sana ihtiyacına göre , instagramdan yazabilirsin : berkcinar40

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı