Dostum, bu konuyu görünce diğer mesajlarına göz gezdirdim biraz. İnanılmaz bir tarih bilgin ve sanırım ilgin var, bu özgüvensizliğin sebebi nedir? İki lisans diploması sahibiyim, yine de senin kadar tarih ilmine vakıf değilim.
Bu duygusal bozukluğunun çevrendekiler tarafından sana aşılandığını düşünüyorum, eğitim döneminin zaten çok başındasın. Evet, bazı temelleri burada atman gerekebilir fakat bu geç kaldığın anlamına gelmiyor. Derslerdeki başarısızlığının sebebi disiplin eksikliği elbette olabilir, ancak bunun tüm suçlusu kesinlikle sen değilsin. Birçok okul birçok vasıfsız mezun ortaya atıyor; liyakat yok, bilgi birikimi yok. Dolayısıyla bu eğitim sistemi içerisinde derslerden aldığın notlarla kendi benliğinin sınırlarını çizemezsin.
Ders başarısı elbette ki önemlidir, ancak özgüvenini kazanmazsan derslerdeki başarının eksikliği peşini bırakmayacaktır. Sosyalleşmeye, arkadaş ortamını okulla sınırlamamaya özen göstermelisin. Ve sohbetin eminim birçok kişiyi sarar, kendini nasıl algılarsan öyle hissedersin.
Estağfurullah, sosyoloji ve psikoloji bölümleri mezunuyum.Hangi bölümlerin mezunusunuz acaba ? merakımdan sordum yanlış anlamayın.
Çok güzel. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü hakkında düşünceleriniz var mı? işinizi bölümünüzden mi devam ettiriyorsunuz?Estağfurullah, sosyoloji ve psikoloji bölümleri mezunuyum.
%90'lık büyük bir oran veriyorsun kime göre? neye göre? DÜMDÜZ kafayla ekran kartıymış yok Avrupaymış yüzyıllardır bu gibi şeyleri aşılayarak milleti umutsuzluğa sevk ettiniz yazık. Ekran kartı+ para diğer şeyler elbette ihtiyaç ama sizin yaptığınız şey ise DİREKT olarak asıp kesme umutsuzluk verme. Bunlar olmuyor diye insanlar içeri kapanıp kendini kessin mi? Ayrıca şu soruma cevap bekliyorum %90'lık kesim ile birebir oturup tanıyıp sohbet edip mi bu kanıya vardınız? yoksa DÜMDÜZ sosyal medya ve genel medya haberlerine ve ıvır zıvır araştırma yapılan anketlerden mi?Ekonominin kötü olduğu, düzgün bir üniversiteye gitse bile işsiz kalma ihtimalinin korkutucu derecede fazla olduğu, lisede ailesine para yetiştirmek için oradan oraya koşuşturan, çalışmaktan gözleri moraran öğrencilerin bulunduğu, 2 yıl boyunca almak istediği ekran kartının hayalini kuran gençlerle , Avrupadaki yaşamı kıskanan gençlerle dolu bir ülkede gerçekçi olmak mı tercihin ? yoksa hayaller dünyasına kapılıp gitmek mi? arkadaşa ne düşünmesi gerektiğini düzgünce izah ettim yukarıda.
Siyaset bilimi okuyan arkadaşlarım vardı, onlardan öğrenebildiğim kadarıyla şahsen ilgimi oldukça çeken bir bölüm. İhtiyaç var, bildiğim kadarıyla bu bölümde üniversite de çok önemli. Özellikle Hacettepe, Marmara, İstanbul ve ODTÜ bu bölüm kapsamında üst düzey eğitim veriyor diye biliyorum. Eğer düşünüyorsanız ve imkanınız varsa yurt dışı yüksek lisansıyla çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Aynı zamanda yurt dışı eğitimi için devlet bursları oluyor, onlara da bakabilirsiniz. İşimi bölümümden devam ettirmeyi hedefliyorum, şu anlık benim de devlet bursuyla yurt dışı masterı gibi bir planım var.Çok güzel. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü hakkında düşünceleriniz var mı? işinizi bölümünüzden mi devam ettiriyorsunuz?
Milleti umutsuzluğa değil. Karamsar olmamaya, gerçekçi olmaya davet ediyoruz. Kimse kimseyi umutsuzluğa sevk etmek istemez.%90'lık büyük bir oran veriyorsun kime göre? neye göre? DÜMDÜZ kafayla ekran kartıymış yok Avrupaymış yüzyıllardır bu gibi şeyleri aşılayarak milleti umutsuzluğa sevk ettiniz yazık.
Ekran kartı+ para diğer şeyler elbette ihtiyaç ama sizin yaptığınız şey ise DİREKT olarak asıp kesme umutsuzluk verme.
Konuyla alakasız yorum, cevap verme gereği duymuyorum.Bunlar olmuyor diye insanlar içeri kapanıp kendini kessin mi?
İstatistik bilimi dediğimiz bir şey vardır. Bu mantığınızla yola çıkarsak, Afrikanın %80'nini siyah insanlar oluşturuyor dersek, size göre yanlış bilgi çünkü gidip gözle sayılması gerekAyrıca şu soruma cevap bekliyorum %90'lık kesim ile birebir oturup tanıyıp sohbet edip mi bu kanıya vardınız?
Bu tarz istatistikler, sokağa çıkıp sizin sandığınız röportaj aracılığıyla yapılmaz. Ayrıca ''%90'' ülkeye genel olarak yansıyan imaja göre denilmiş bir şey, bu yüzdelik dilimin çok fazla olduğu gerçeğinden kaçamazsınız, kaçamayız. Bu arada konu siyasete nereden geldi? galiba siyaset konuşma isteğiniz var... anlamadım.AKP,CHP,MHP ve diğer anketörler haberciler bile o kadar seviyeye gelip birebir gram gram en ince ayrıntısına kadar bakmıyorlar da siz mi %90 diyorsunuz?
AhahahaSosyal medyanın vermiş olduğu yapay zeka algoritmalarının içinden çıkın derim iyi forumlar!
İngilizcem çok gelişmiş seviyede, Hacettepe veya İstanbulda kötü olmayan bir üniversitesini istiyorum. Work And Travel yapabilirsem de yapmak büyük bir hayalim açıkçası. Work And Travel düşünürseniz çok iyi bir programdır.Siyaset bilimi okuyan arkadaşlarım vardı, onlardan öğrenebildiğim kadarıyla şahsen ilgimi oldukça çeken bir bölüm. İhtiyaç var, bildiğim kadarıyla bu bölümde üniversite de çok önemli. Özellikle Hacettepe, Marmara, İstanbul ve ODTÜ bu bölüm kapsamında üst düzey eğitim veriyor diye biliyorum. Eğer düşünüyorsanız ve imkanınız varsa yurt dışı yüksek lisansıyla çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Aynı zamanda yurt dışı eğitimi için devlet bursları oluyor, onlara da bakabilirsiniz. İşimi bölümümden devam ettirmeyi hedefliyorum, şu anlık benim de devlet bursuyla yurt dışı masterı gibi bir planım var.
İngilizcenizin iyi olması çok büyük bir artı, yurt dışı adına açık bir kapı olur size. Aynı zamanda yapıldıkça YDS'ye girin derim, çok büyük bir avantaj doğurabilir. Work and Travel'ı düşünmüştüm, ancak okuduğum üniversitede bu imkan açıldığı zaman pandemiye denk geldiği için gidemedim. Umarım yaparsınız, ingilizce seviyeniz ile birlikte çok iyi yerlere gelebileceğinizi düşünüyorum.İngilizcem çok gelişmiş seviyede, Hacettepe veya İstanbulda kötü olmayan bir üniversitesini istiyorum. Work And Travel yapabilirsem de yapmak büyük bir hayalim açıkçası. Work And Travel düşünürseniz çok iyi bir programdır.
Teşekkür ederim hocam, umarım sizde istediklerinize ulaşabilirsiniz. Gerçekten 2 kere lisans eğitimi bitirmiş olmanız büyük bir artı ve saygı duyulacak bir şey.İngilizcenizin iyi olması çok büyük bir artı, yurt dışı adına açık bir kapı olur size. Aynı zamanda yapıldıkça YDS'ye girin derim, çok büyük bir avantaj doğurabilir. Work and Travel'ı düşünmüştüm, ancak okuduğum üniversitede bu imkan açıldığı zaman pandemiye denk geldiği için gidemedim. Umarım yaparsınız, ingilizce seviyeniz ile birlikte çok iyi yerlere gelebileceğinizi düşünüyorum.
Estağfurullah, çok teşekkür ederim. Öyle, ama ülkemizde değer görmüyor maalesef.Teşekkür ederim hocam, umarım sizde istediklerinize ulaşabilirsiniz. Gerçekten 2 kere lisans eğitimi bitirmiş olmanız büyük bir artı ve saygı duyulacak bir şey.