Narqo
Hectopat
- Makaleler
- 2
Dostum, bu konuyu görünce diğer mesajlarına göz gezdirdim biraz. İnanılmaz bir tarih bilgin ve sanırım ilgin var, bu özgüvensizliğin sebebi nedir? İki lisans diploması sahibiyim, yine de senin kadar tarih ilmine vakıf değilim.
Bu duygusal bozukluğunun çevrendekiler tarafından sana aşılandığını düşünüyorum, eğitim döneminin zaten çok başındasın. Evet, bazı temelleri burada atman gerekebilir fakat bu geç kaldığın anlamına gelmiyor. Derslerdeki başarısızlığının sebebi disiplin eksikliği elbette olabilir, ancak bunun tüm suçlusu kesinlikle sen değilsin. Birçok okul birçok vasıfsız mezun ortaya atıyor; liyakat yok, bilgi birikimi yok. Dolayısıyla bu eğitim sistemi içerisinde derslerden aldığın notlarla kendi benliğinin sınırlarını çizemezsin.
Ders başarısı elbette ki önemlidir, ancak özgüvenini kazanmazsan derslerdeki başarının eksikliği peşini bırakmayacaktır. Sosyalleşmeye, arkadaş ortamını okulla sınırlamamaya özen göstermelisin. Ve sohbetin eminim birçok kişiyi sarar, kendini nasıl algılarsan öyle hissedersin.
Merhaba, Bana verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim benim için motive edici oldu, İleride hayatımı düzene koymayı yeniden denersem yaşadıklarımı yazacağım.