Gelecek için meslek önerisi

KaanR

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım ve anadolu lisesinde 10. sınıf okuyan biriyim. Gelecek kaygılarım var ve bu yüzden gelecekte iyi para kazandırabilecek meslekler arayışına girdim. Ancak bunu üniversiteye gidip okumakla fln yapmak istemiyorum. Çünkü okuyarak beyaz yakalı olarak çalışmanın pek para kazandırmadığını biliyorum. Bu yüzden çalışmak istiyorum, ve bu yaz amcamın bir tanıdığının (bacanağının damatı) yanında kaporta işlerine başlayacağım. Sizden, iyi para kazanan ve geleceği olan bir meslek tavsiyesi istiyorum. İlerde çalıştığım alanlarda dükkan açıp güzel bir hayat yaşama hayalim var ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Bunun için hangi meslekleri öneriyorsunuz?

Şuanlık aklımda olan meslekler tam olarak bunlar:
Kaportacılık
Boya koruma
Pasta cila
Arabalar için detailing
Kaynakçılık

Son düzenleme:
16 yaşındayım ve Anadolu lisesinde 10. sınıf okuyan biriyim. Gelecek kaygılarım var ve bu yüzden gelecekte iyi para kazandırabilecek meslekler arayışına girdim. Ancak bunu üniversiteye gidip okumakla falan yapmak istemiyorum. Çünkü okuyarak beyaz yakalı olarak çalışmanın pek para kazandırmadığını biliyorum. Bu yüzden çalışmak istiyorum, ve bu yaz amcamın bir tanıdığının yanında kaporta işlerine başlayacağım. Sizden, iyi para kazanan ve geleceği olan bir meslek tavsiyesi istiyorum. İleride çalıştığım alanlarda dükkan açıp güzel bir hayat yaşama hayalim var ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Bunun için hangi meslekleri öneriyorsunuz?

Şu anlık aklımda olan meslekler tam olarak bunlar:
Kaportacılık.
Boya koruma.
Pasta cila.
Arabalar için detailing.
Kaynakçılık.

Amcanın yanında işi öğrenmeye çalış bu yaz. İleride işine yarayabilir. Meslek öğrenmeye bak.

Amcanın yanında işi öğrenmeye çalış bu yaz. İleride işine yarayabilir. Meslek öğrenmeye bak.
Meslek öğrenmek zaten artık bu aralar en büyük amacım oldu. Çünkü artık gelecek kaygısından, meslek endişesinden fln kafayı yiyorum. Bu yaz çalışacağım artık kararımı verdim.

Sağlık açısından probleminiz yoksa bel ayak vb zanaat öğrenmen daha doğru olur.
Affedersin yeni mezun mühendis ilanlarına bak işinolsun da 20ila 25 bin TL yazmışlar utanmadan.
Aşırı iyi ünilerde okumuyorsan koç ODTÜ vb mühendisler görmezden geliniyor.

Sağlık açısından probleminiz yoksa bel ayak vb zanaat öğrenmen daha doğru olur.
Affedersin yeni mezun mühendis ilanlarına bak işinolsun da 20ila 25 bin TL yazmışlar utanmadan.
Aşırı iyi ünilerde okumuyorsan koç ODTÜ vb mühendisler görmezden geliniyor.
Birkaç örnek verebilir misiniz bu zanaat işleri ile ilgili? Ben zanaat hakkında pek birşey bilmiyorum. Birde meslek zorluğu hakkında bahsederseniz çok iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı