Gelecek kaygısı duyuyorum

Dostlarım yanlış düşünüyorsunuz, zamanla ülkenin kıymetini daha iyi anlarsınız. Evet ömrünüz boyunca başka bir hükümet görmediniz, sonraki geleceklerin de pek farkı yok. Maalesef siyasi yönden yüzümüz gülmüyor, yine de kimse kalıcı değil. Başka ülkelerdeki hayatlar gözünüze ışıltılı gelebilir, ama her bir yanına özlem duyacağınız kesin.

Hocam, bu millet ile yeteri kadar zaman geçirdim. Kitap okuyan insana demedikleri kalmayan bir milletin neresine özlem duyalım?

Eğer bu ülkenin bir yanına özlem duyacak olursam Allah belamı versin.

Bakın yemin ediyorum denedim, bu insanları değiştirmeyi denedim.
Olmuyor abi olmuyor.

Gelecek kaygısı duyulmasının tek sebebi çabalamamaktır. Siyasete girmeden konuşacağım;

Sen ders çalışarak git İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ gibi yerlerde git ekonomi, işletme, matematik, tıp oku seni almayacak şirket yok. Orada da çabalasan iyi ortalama ile üniversiteyi bitirsen bırak atanmayı adamlar seni staj yaparken kalıcı işe alıyor. Aile tanıdığı var stajyerken 45 bin tl alıyordu. 1 yıl staj yaptı üniversitesi bittiği gibi daha yüksek maaş ile işe başladı. Siz sadece çabalamadan önünüze tomarla para ve huzur gelsin istiyorsunuz, etliye sütlüye karışmadan. Öyle bir dünya yok. Adamakıllı kimseye karışmadan çalışan doktorlar hekimler niye ses çıkarmıyor? Adamlar çabaladı kazandı mezun oldu. Kendi bacaklarına asıldılar. Gelecek kaygısı da duymuyorlar şuan. Yurt dışına gidenlerden bahsetmiyorum. Türkiyede kalanlardan bahsediyorum.

Dostlarım yanlış düşünüyorsunuz, zamanla ülkenin kıymetini daha iyi anlarsınız. Evet ömrünüz boyunca başka bir hükümet görmediniz, sonraki geleceklerin de pek farkı yok. Maalesef siyasi yönden yüzümüz gülmüyor, yine de kimse kalıcı değil. Başka ülkelerdeki hayatlar gözünüze ışıltılı gelebilir, ama her bir yanına özlem duyacağınız kesin.
Kimsenin böyle lanet bir ülkeye özlem duyacağını sanmıyorum. Gündemdeki olayları gördükçe "keşke yunan galip gelseydi" diyesim geliyor, Atatürk'e ve şehitlerimize saygımdan diyemiyorum. Ben şuan askerlik bile yapmam. Canımı böyle bir ülke için riske atmam. Savaş çıksa kaçar giderim. İnsanlar öldürülüyorken, hak hukuk tanınmıyorken, can güvenliğim yokken, gelecek kaygılarımız varken bu bataklığın neresini özleyeceğim, anlatır mısın? Kimse kusura bakmasın ama geçmiş nesilin b.k artıklarını ben temizlemem. Bize mi kaldı bu? Ne zaman ülke temize çekilir o zaman biz varız.

Gelecek kaygısı duyulmasının tek sebebi çabalamamaktır. Siyasete girmeden konuşacağım;

Sen ders çalışarak git İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi yerlerde git ekonomi, işletme, matematik, tıp oku seni almayacak şirket yok. Orada da çabalasan iyi ortalama ile üniversiteyi bitirsen bırak atanmayı adamlar seni staj yaparken kalıcı işe alıyor. Aile tanıdığı var stajyerken 45 bin TL alıyordu. 1 yıl staj yaptı üniversitesi bittiği gibi daha yüksek maaş ile işe başladı. Siz sadece çabalamadan önünüze tomarla para ve huzur gelsin istiyorsunuz, etliye sütlüye karışmadan. Öyle bir dünya yok. Adamakıllı kimseye karışmadan çalışan doktorlar hekimler niye ses çıkarmıyor? Adamlar çabaladı kazandı mezun oldu. Kendi bacaklarına asıldılar. Gelecek kaygısı da duymuyorlar şu an. Yurt dışına gidenlerden bahsetmiyorum. Türkiye'de kalanlardan bahsediyorum.

Kimsenin böyle lanet bir ülkeye özlem duyacağını sanmıyorum. Gündemdeki olayları gördükçe "keşke Yunan galip gelseydi" diyesim geliyor, Atatürk'e ve şehitlerimize saygımdan diyemiyorum. Ben şu an askerlik bile yapmam. Canımı böyle bir ülke için riske atmam. Savaş çıksa kaçar giderim. İnsanlar öldürülüyorken, hak hukuk tanınmıyorken, can güvenliğim yokken, gelecek kaygılarımız varken bu bataklığın neresini özleyeceğim, anlatır mısın? Kimse kusura bakmasın ama geçmiş nesilin b. K artıklarını ben temizlemem. Bize mi kaldı bu? Ne zaman ülke temize çekilir o zaman biz varız.

Baba yargı dağıtyor.

Sen ders çalışarak git İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi yerlerde git ekonomi, işletme, matematik, tıp oku seni almayacak şirket yok. Orada da çabalasan iyi ortalama ile üniversiteyi bitirsen bırak atanmayı adamlar seni staj yaparken kalıcı işe alıyor. Aile tanıdığı var stajyerken 45 bin TL alıyordu. 1 yıl staj yaptı üniversitesi bittiği gibi daha yüksek maaş ile işe başladı. Siz sadece çabalamadan önünüze tomarla para ve huzur gelsin istiyorsunuz, etliye sütlüye karışmadan. Öyle bir dünya yok. Adamakıllı kimseye karışmadan çalışan doktorlar hekimler niye ses çıkarmıyor? Adamlar çabaladı kazandı mezun oldu. Kendi bacaklarına asıldılar. Gelecek kaygısı da duymuyorlar şu an. Yurt dışına gidenlerden bahsetmiyorum. Türkiye'de kalanlardan bahsediyorum.

Kimsenin böyle lanet bir ülkeye özlem duyacağını sanmıyorum. Gündemdeki olayları gördükçe "keşke Yunan galip gelseydi" diyesim geliyor, Atatürk'e ve şehitlerimize saygımdan diyemiyorum. Ben şu an askerlik bile yapmam. Canımı böyle bir ülke için riske atmam. Savaş çıksa kaçar giderim. İnsanlar öldürülüyorken, hak hukuk tanınmıyorken, can güvenliğim yokken, gelecek kaygılarımız varken bu bataklığın neresini özleyeceğim, anlatır mısın? Kimse kusura bakmasın ama geçmiş nesilin b. K artıklarını ben temizlemem. Bize mi kaldı bu? Ne zaman ülke temize çekilir o zaman biz varız.

Katılıyorum, özelliklede askerlik meselesinde.

Katılıyorum, özelliklede askerlik meselesinde.
Normal askerlik gerekli bir şey değil, kaldırılması gerek. Maksat silah tutmayı ve emirlere uymayı öğretip disiplin sağlamak. Eğer uzmanlıktan bahsediyorsak savaş çıksa kaçar giderim diyen bir zihniyet uzman olamaz zaten. Eminim bunu söyleyen arkadaş Suriyelilerin savaştan kaçmasına da laf ediyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı