Gelecek kaygısı nasıl azaltılır?

on123

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 10. sınıfa gidiyorum derslerime çalışıyorum ancak gelecek kaygısı gitgide artıyor, bazı sayısal derslerde zorlanıyorum. İstediğim bölüm tıp ancak olmazsa kendime bir b planı çözemiyorum. Hiçbir mesleğin önü açık değil neredeyse ailem fizik kimya matematikte zorlanıyorum galiba diyor ne yapacağımı bilemiyorum. Son denemede 100 soruda 25'er soru ≈62 net yaptım sınav zordu edebiyat 18.75 sosyal 20.25 matematik 12 net fen 17.5 nelerimi bu şekilde. Sizce nasıl sizler kaygı düzeyinin nasıl azaltıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT benzeri bir denemeyse netlerin gayet iyi. TYT'de 120 soru oluyor ben 11. sınıfım ve hocalarla konuştuğumda 80 netin çok çok iyi olduğunu söylüyorlar. Senin durumunda 100 soruda 62 net gayet kabul edilebilir. Ayrıca seneye daha çok çalışacağın için netlerin de artacaktır. Çalışmana bak yanlış yaptığın konuların üstünde iyice dur anla.

Sana verebileceğim en iyi tavsiye yaz tatilinde bir işte çalışmayı planlamıyorsan TYT'ye kasman olacaktır. Gelecek sene de çevren çalışkan tiplerse senin çalışma isteğin artacaktır onları gördükçe daha da çok çalışacaksındır. Ama bu yaz tatilini boş geçirmeyip TYT'ye yüklenirsen 3 ay kazanmış olursun.

Henüz 10. sınıftasınız. Şu ana kadar kötü bir temel atmadıysanız derslerde, bir şeyleri değiştirmek için zaten yeterli vaktiniz var. Kaygılanacak bir durum yok. 12. sınıflar ne yapsın?
Sizce nasıl sizler kaygı düzeyinin nasıl azaltıyorsunuz?
Kaygıyı azaltmanın tek yolu çok çalışmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı