Gelecek kaygısı

left10ction

Hectopat
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Bu sene liseye geçtim ve haberlerde işsizlik konusu açılınca ben de tedirgin oluyorum. Okusam ama yine de işsiz kalırsam veya okumasam da bir iş sahibi olabilir miyim konusunda size danışmak istedim çünkü etrafımda bunun çoğu örneği var. Mesela halam üniversite tarih öğretmeni oldu ama atanamadı ve su an onca yorucu yılın ardından sadece ev hanımlığı yapıyor. Babam ise sadece ilkokul okudu ama şirketinde mühendisler gibi okumuş insanlara iş olanağı sağlıyor sizden tek isteğim bu dönemde benim nelere yönelmem gerektiği hakkında bilgi istiyorum. Sizden favori mesleklerinizi sormuyorum hangi mesleğin başına zor olmadan geçebileceğimi soruyorum. Veya Türkiye'de hakimlik okuyup o mesleği başka bir ülkede yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Bu sene liseye geçtim ve haberlerde işsizlik konusu açılınca ben de tedirgin oluyorum. Okusam ama yine de işsiz kalırsam veya okumasam da bir iş sahibi olabilir miyim konusunda size danışmak istedim çünkü etrafımda bunun çoğu örneği var. Mesela halam üniversite tarih öğretmeni oldu ama atanamadı ve su an onca yorucu yılın ardından sadece ev hanımlığı yapıyor. Babam ise sadece ilkokul okudu ama şirketinde mühendisler gibi okumuş insanlara iş olanağı sağlıyor sizden tek isteğim bu dönemde benim nelere yönelmem gerektiği hakkında bilgi istiyorum. Sizden favori mesleklerinizi sormuyorum hangi mesleğin başına zor olmadan geçebileceğimi soruyorum. Veya Türkiye'de hakimlik okuyup o mesleği başka bir ülkede yapabilir miyim?
Her ülkenin kuralları farklı değil mi? Burada hakimlik okuyup başka ülkede nasıl yapacaksın? Tam olarak bilmiyorum ama galiba yapamazsın.

Not: O ülkede de hukuk eğitimi alırsan durumlar değişir.

Dostum yolun uzun daha. Böyle şeyleri düşünmek için erken falan değil düşünme bile. Derslerine dikkat et. Okulu terk etmek çok büyük bir risk. Hayallerindeki mesleği kazanmaya odaklan. Ve son soruna gelince yabancı dilin varsa evet. Ama bayağı zor olduğunu biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı