Gelecek kaygısı

  • Konuyu başlatan ErxQQ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 654

ErxQQ

Hectopat
Katılım
10 Eylül 2018
Mesajlar
328
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, hiç uzatmadan direkt konuya gireceğim. Gelecek konusunda aşırı kaygılıyım lise 3. sınıfına gidiyorum normalde lise 4 gitmem gerekirken 1 sene sağlık sorunlar nedeniyle ara verdim ve tam olarak 3,5 yıldır evde eğitim görmekteyim bazı kişiler 1-2 yıl zaten korona döneminde evde eğitim gördü ama ben daha önceden de bu şekilde eğitim görüyordum. Doğal olarak derslerde verimli geçmiyor neler yapacağımı açıkçası bilmiyorum. Düşünüyorum bütün sosyal yaşantımı bitirip kendimi derslere versem diyorum ama şahsen çalışmak için motivasyon alamıyorum bunun sebebi de Türk liranın değersizleşmesi şöyle açıklayayım biraz bahane gibi de gelebilir ama Türk lirasının değer kaybetmesi ders çalışma moralimi şöyle etkiliyor elin Amerikalı eleman bile asgari ücretle 2500 dolar ile son model telefonu 1 maaşıyla alabilirken bizim ülkemizdeki doktorlar bile 1 maaşıyla son model telefon alamıyor ve bu benim motivasyonumu kaybettiriyor açıkçası.

O kadar vakti harcayıp çalışıp sosyal hayatıma ara verip ders çalışmak istesem ve iyi bir iş sahibi olduktan sonra halen istediğim şeyleri alamayacağım ama Almanya ve Amerika'ya bakıyorum orada bu tür şeyler daha basitken bizim ülkemizde bu tür şeyler lüks gibi duruyor Almanya işsizlik oranı %4 bizim Türkiye'nin %36 gibi bir şeydi (yanlış ise kusuruma bakmayın) ve doğal olarak insanın ders çalışmak için motivasyonu gelmiyor. Kendimde hukuk tıp gibi bölümleri kazanamayacak kadar kapasitemin olmadığını biliyorum diğer bölümleri çalışmak istesem hangi bölümde okumak istediğimi bilmiyorum kararsızım. Son olarak planım yabancı dil öğrenmeye çalışıp yurt dışında çıkmak ama bir türlü bu gelecek kaygısını yenemiyorum başarabilecek miyim? Öğrenebilecek miyim? Neler yapmalıyım? Yanlış kararlar mı veriyorum ileride acısını çeker miyim? Her gün moralim bozuluyor sizin bana verebileceğin herhangi bir tavsiye var mıdır yani örnek verirsem yabancı dile devam et bu bölümü oku şu bölümü yap bu dersi çalış dediğiniz sizin de gelecek kaygınız var ise yorumlarda beraber dertleşelim lütfen okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
çalışmak için motivasyon alamıyorum bunun sebebi de Türk liranın değersizleşmesi
Öncelikle sağlık sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama umarım şu an iyisindir.

Kendine bahane arıyorsun. Sosyal medyada zaman öldürürken aklına gelmiyor mu ekonominin dengesizliği veya TL'nin değersizleşmesi? Kolay olanı seçiyorsun.


Ülkenin ekonomisi kötü evet ama kendini kurtarmak için çalışman gerekiyor. Yoksa kimseden farkın kalmaz ne yazık ki. Ama kendini geliştirirsen aç kalmazsın.
 
Gelecek kaygısı herkeste var maalesef ama bence yabancı dil öğren ekmek bulursun.

Evet haklısınız genelde çevremdekiler söylemese birçok gençin benim gibi düşündüğünü biliyorum bu beni rahatlatıyor yabancı dil konusunda da haklısınız zaten yabancı dil çalışmamın asıl sebebi kariyer açısından ya da üniversiteyi yurt dışında okursam diye çalışıyorum.

Öncelikle sağlık sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama umarım şu an iyisindir.

Kendine bahane arıyorsun. Sosyal medyada zaman öldürürken aklına gelmiyor mu ekonominin dengesizliği veya TL'nin değersizleşmesi? Kolay olanı seçiyorsun.

Ülkenin ekonomisi kötü evet ama kendini kurtarmak için çalışman gerekiyor. Yoksa kimseden farkın kalmaz ne yazık ki. Ama kendini geliştirirsen aç kalmazsın.

Sorduğunuz için teşekkürler şu anda sağlık durumum iyi ders konusunda da haklısınız biraz kolaya kaçıyorum ama çevremde eski arkadaşımdan örnek vereceğim kendisi meslek lisesi bölümü kazanıp sırf erkek bölümü diye karı/kız olan sırf ortam ve kız arkadaş için en dandik Anadolu lisesine gitti böyle ileride pişman olacağım şeyler yapmak istemiyorum ve zaten yapılmaması gerekiyor gelecek için ben de biraz gayret ediyorum kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum ama şey konusunda kararsızım pasaportum var İngilizce geliştirip lise diploması alıp üniversiteyi Amerika'da okuyup bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama size de danışayım Türkiye böyle dil ile ilgili bir bölüm okumamı tavsiye eder misiniz ben biraz araştırdım ama tercüman vs olmak istemiyorum açıkçası ve iş durumlarına da baktım pek böyle önü açık olduğu söylenemez öğretmen falanda olmak istemiyorum atanması falan dert. Ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Sizce dil öğrenip yurt dışına çıkmam mantıklı mı akrabalarımda var o taraf da ama sahip çıkarlar mı bilmiyorum.
 
Türkiye'nin hemen her konudaki kötüye gidişinden rahatsızsan bu senin motivasyonunu düşürmesin yükseltsin. Buradan çıkmam gerek diyerek kendini motive etmeye çalış derim.
 

Geri
Yukarı