Gelecek mi para mı?

Makaleler
1
Yer
Times Square
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyim :)
Aklımda bir fikir var ama çok kararsızım. Evimin yakınındaki markete girip garanti bir sigorta ve asgari ücretle yazı geçirebilme ihtimalim var ya da yazılım öğrenip para kazanma işini biraz geciktirip hem gelecekte işime yarayacak bir şey öğrenmek hem de o işten para kazanmak mı kararsızım. Ayrıca market biraz daha mantıklı geliyor para bakımından da garanti olduğu için. Paraya ihtiyacım var şu an almak istediğim birkaç şeyden ötürü (aileme yük olmak istemiyorum). Sizce hangisi daha mantıklı?

Yazılımla uğraşıp para kazanmak, yazılımı sadece para olarak görmek çok saçma. Veya para için yazılımla uğraşmak.

Maddi açıdan sıkıntıdaysanız ve eğer ailenize yük olmak istemeyip destek olmak istiyorsanız gerçekten helal olsun, bahsettiğiniz markette çalışabilirsiniz. Çok zor olmaz market işi diye düşünüyorum. Ama yazılım işi çok da tahmin ettiğiniz gibi değil. Daha farklı işlerle de uğraşabilirsiniz, sadece parası iyi diye yazılımla uğraşılmaz

Aklımda bir fikir var ama çok kararsızım. Evimin yakınındaki markete girip garanti bir sigorta ve asgari ücretle yazı geçirebilme ihtimalim var ya da yazılım öğrenip para kazanma işini biraz geciktirip hem gelecekte işime yarayacak bir şey öğrenmek hem de o işten para kazanmak mı kararsızım. Ayrıca market biraz daha mantıklı geliyor para bakımından da garanti olduğu için. Paraya ihtiyacım var şu an almak istediğim birkaç şeyden ötürü (aileme yük olmak istemiyorum). Sizce hangisi daha mantıklı?
Hocam o sizin kararınız ve kişiden kişiye değişir hayatını bilmediğimizden de bir öneride bulunamam.

Yazılımla uğraşıp para kazanmak, yazılımı sadece para olarak görmek çok saçma. Veya para için yazılımla uğraşmak.

Maddi açıdan sıkıntıdaysanız ve eğer ailenize yük olmak istemeyip destek olmak istiyorsanız gerçekten helal olsun, bahsettiğiniz markette çalışabilirsiniz. Çok zor olmaz market işi diye düşünüyorum. Ama yazılım işi çok da tahmin ettiğiniz gibi değil. Daha farklı işlerle de uğraşabilirsiniz, sadece parası iyi diye yazılımla uğraşılmaz.

Sadece para amaçlı görmüyorum yanlış anlaşılmasın, ileride işime yarayacağı için hem öğrenmek hem bundan az da olsa para kazanmakta bir seçim gibi düşündüm ama kesinlik yok para kısmında. Freelance olarak site yapmak tarzı şeyler düşündüm ama riskli işte. Sanırım market en garantisi.

Hocam o sizin kararınız ve kişiden kişiye değişir hayatını bilmediğimizden de bir öneride bulunamam.

Dediğiniz doğru ama ben epey kararsız birisi olduğum için fikir danışayım dedim. Yoksa zulüm oluyor düşünmek 😁

Sadece para amaçlı görmüyorum yanlış anlaşılmasın, ileride işime yarayacağı için hem öğrenmek hem bundan az da olsa para kazanmakta bir seçim gibi düşündüm ama kesinlik yok para kısmında. Freelance olarak site yapmak tarzı şeyler düşündüm ama riskli işte. Sanırım market en garantisi.

Market günü kurtarır, cebinize harçlık girer. Ailenizden harçlık almazsınız en azından, öyle bir katkı sağlamış olursunuz.

Yazılım konusunda da işi paraya dökmek şans işi. Başarılı olursanız hemen de olabilir, 20 sene sonra da.

Yaşınız kaçtı bu arada?

Ilk ciddi miktarda parani kazanabilmen icin aylar degil yillar harcaman gerek yazilim muhendisligine. Ayrica her bu alana giren de iyi kazanc elde edemeyebilir. Su anda baslangic seviyesinde is bulamiyor cogu insan.

O yuzden karar senin. Yarisa erken baslayan yavas araba mi yoksa gec baslayan hizli araba mi ?

Ne kadar zamana ve paraya sahip olduguna gore dogru cevabi sen vermelisin.

Market günü kurtarır, cebinize harçlık girer. Ailenizden harçlık almazsınız en azından, öyle bir katkı sağlamış olursunuz.

Yazılım konusunda da işi paraya dökmek şans işi. Başarılı olursanız hemen de olabilir, 20 sene sonra da.

Yaşınız kaçtı bu arada?

19 yaşındayım ama dediğiniz gibi şans işi ve tecrübe gerektiriyor. Üniversiteye kadar vaktim varken para kazanmak istiyorum az da olsa.

Ilk ciddi miktarda parani kazanabilmen icin aylar degil yillar harcaman gerek yazilim muhendisligine. Ayrica her bu alana giren de iyi kazanc elde edemeyebilir. Su anda baslangic seviyesinde is bulamiyor cogu insan.

O yuzden karar senin. Yarisa erken baslayan yavas araba mi yoksa gec baslayan hizli araba mi?

Ne kadar zamana ve paraya sahip olduguna gore dogru cevabi sen vermelisin.

Öyle aman aman bir zamanım yok ve dediğiniz gibi tecrübe de gerekiyor pat diye olacak iş değil. Sigortasıda olacağı için markete gireyim hem evimde yakın saatleri de uygun bayağı.

19 yaşındayım ama dediğiniz gibi şans işi ve tecrübe gerektiriyor. Üniversiteye kadar vaktim varken para kazanmak istiyorum az da olsa.

Gayet mantıklı düşünüyorsun. Market işini gözün kesiyorsa gidebilirsin. Yazılımda dediğim gibi, düşündüğümüz gibi yazılım yaptım sattım para kazandım olmuyor maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı