Gelecek Planlamada Tavsiye

Nedim ASUR

Kilopat
Yer
Honolulu
Merhaba arkadaşlar. Benim bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Kısa bir süre sonra React Native Developer sertifikamı almış olacağım. Önümde iki yol var. İlk yolda eğitim bitiminden sonra Mayıs 22'de 5.5 aylık askerlik hizmetime başlamak var. İkinci yolda ise bedelli başvurumu yapıp askerliği 2022 Ocak ve devamındaki herhangi bir aya ertelemek var. Eğer şirketler bedelli askerlik hizmetimi bekliyor olmamı problem etmiyorsa, ben normal askerliğe vereceğim. 5.5 ayımı iş buluncaya kadar proje geliştirmeye ve kendimi geliştirmeye ayırmak istiyorum. Ama şirketler illaki askerlik hizmetini tamamlamış kişiler ile çalışmayı daha uygun görüyorsa, askerliğimi ertelemeden yapmak istiyorum. Şirketlerin bu konudaki düşünceleri neler? Sizce hangi yoldan gitmeliyim?

Senin yerinde olsam:

• Bol bol proje geliştiririm(Portföyünü geliştir)
  • Kendimi olabildiğince en iyi şekilde geliştiririm
Gerisi gelir zaten :)

Ben de Masaüstü yazılımları ve Web tasarım ile uğraşıyorum :)

Başarılar dilerim..

Sanki iş bulacağınızdan çok eminsiniz gibi konuşuyorsunuz? Diplomanız ne durumda? CV'niz ne kadar dolu? Şu an neredeyse 10 milyon işsiz var, işte yok. En tecrübesiz insan için oluşturulmuş ilana bile en az 100 başvuru yapıldığını gördüm. Ayrıca şu yazılım ve bilgisayar sektöründen çekilin biraz be, tüm yazılım ve bilgisayar bölümlerinin puanı yükseliyor ve ülke kocaman bir Hindistan'a dönüyor bu şekilde ilerlerse.

Sanki iş bulacağınızdan çok eminsiniz gibi konuşuyorsunuz? Diplomanız ne durumda? CV'niz ne kadar dolu? Şu an neredeyse 10 milyon işsiz var, işte yok. En tecrübesiz insan için oluşturulmuş ilana bile en az 100 başvuru yapıldığını gördüm. Ayrıca şu yazılım ve bilgisayar sektöründen çekilin biraz be, tüm yazılım ve bilgisayar bölümlerinin puanı yükseliyor ve ülke kocaman bir Hindistan'a dönüyor bu şekilde ilerlerse.
İnsanlar yeteneklerine göre meslek seçmek ister. Birilerinin demesi üzerine değil. Moral bozmaktan başka bir şey faydanız olduğunu düşünmüyorum.

İnsanlar yeteneklerine göre meslek seçmek ister. Birilerinin demesi üzerine değil. Moral bozmaktan başka bir şey faydanız olduğunu düşünmüyorum.
Moral bozmak falan değil kendi moralini kurtarsa diğerlerinin moralini düşün. Klasik Türk genci, Z kuşağı işte, dal gördünüz mü anında kurutuyorsunuz. Eskiden İngilizce öğren diye her yerde baskılarlardı şimdi Yazılım veya bilgisayar öğren şeklinde baskılanıyor, sonuç şu an herkes İngilizce biliyor ve bir değeri kalmadı, İngilizce bilmeyen iş aramaya dahi girişmiyor zaten. Bu şekilde devam ederseniz ileride bilgisayar ve yazılım sektörü Tıp kadar yüksek puanlarla alacak ve ülke Hindistan'a dönecek. Ben gençliği düşünüyorum, sizi düşünmüyorum.

Moral bozmak falan değil kendi moralini kurtarsa diğerlerinin moralini düşün. Klasik Türk genci, Z kuşağı işte, dal gördünüz mü anında kurutuyorsunuz. Eskiden İngilizce öğren diye her yerde baskılarlardı şimdi Yazılım veya bilgisayar öğren şeklinde baskılanıyor, sonuç şu an herkes İngilizce biliyor ve bir değeri kalmadı, İngilizce bilmeyen iş aramaya dahi tenezzül etmiyor zaten. Bu şekilde devam ederseniz ileride bilgisayar ve yazılım sektörü Tıp kadar yüksek puanlarla alacak ve ülke Hindistan'a dönecek. Ben gençliği düşünüyorum, sizi düşünmüyorum.
Ülkede şu an Yazılımcı ve Web tasarımcılara çok ihtiyaç var. Babamın hayrına konuşmuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı