Gelecek yazılımda mı?

Win11

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M H
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
Ram: 16 Gb DDR4 2666MHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT730
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Meslek
Öğrenci(Galiba)
Belki biraz klasikleşmiş olan bu soru ben dahil birçok insan için çok önemli. Kimisi yapay zeka yüzünden yazılım dahil birçok iş alanı bitecek derken bir kesim ise yazılım bitmez vs. kafasında.
Yazılım ve bilgisayar alanını okumak isteyen gençler ve hatta diğer tüm dijital alanlarda çalışmak isteyen gençler için "yapay zeka" harbiden bu iş kollarını bitirecek mi?
Yoksa biz ve bizim gibilere ihtiyaç duyulacak mı?
Eğer ihtiyaç duyulmayacaksak hangi alanlara yönelmeliyiz?

Bir noktaya kadar, temel düzeyde evet yapay zeka yardımcı olabilir fakat tamamen özgün, istediğiniz ayarda yapması, ben pek sanmam ama işinizde iyiyseniz her zaman ihtiyaç var eğer VR konusunu merak ederseniz ise VR ın geleceği yok, kendimce.

Ben yaşadığımız evrenin de kodları olduğunu varsayarak, "yazılımda" diyebilirim. Yapay zeka yazılımı bitiremez, kolaylaştırabilir. Resim çizmeyi kolaylaştırdığı gibi. Yapay zekanın yapamayacağı şeyler de var elbet.

Artık bütün herkes pc ve yazılım tercih ediyor kötü ünilerin bile bu bölüm sıralamaları tavan yapmış hepsi sağlam adamlar. Git gide rekabet artıyor ve şirketler yakında bundan dolayı nasıl olsa yerini alacak çok kişi var diyip maaş vb alanlarda çalışanları zor durumda bırakabilir. Tamamen şahsi tahminim.

Artık bütün herkes PC ve yazılım tercih ediyor kötü ünilerin bile bu bölüm sıralamaları tavan yapmış hepsi sağlam adamlar. Gitgide rekabet artıyor ve şirketler yakında bundan dolayı nasıl olsa yerini alacak çok kişi var deyip maaş vb alanlarda çalışanları zor durumda bırakabilir. Tamamen şahsi tahminim.

Şahsi değil, gerçekler arz-talep meselesi.

Belki biraz klasikleşmiş olan bu soru ben dahil birçok insan için çok önemli. Kimisi yapay zeka yüzünden yazılım dahil birçok iş alanı bitecek derken bir kesim ise yazılım bitmez vs. kafasında.
Yazılım ve bilgisayar alanını okumak isteyen gençler ve hatta diğer tüm dijital alanlarda çalışmak isteyen gençler için "yapay zeka" harbiden bu iş kollarını bitirecek mi?
Yoksa biz ve bizim gibilere ihtiyaç duyulacak mı?
Eğer ihtiyaç duyulmayacaksak hangi alanlara yönelmeliyiz?
Yapay zeka bu alanın önünü tıkıyor maalesef.
Bir kaç yıl sonra bütün projelere kilit konabilir.

Yapay zeka bu alanın önünü tıkıyor maalesef.
Demek istediğimi ilerde anlayacaksınız. Artık bize öğretilenler yetersiz kalamaya başlayacak yazılım ve siber güvenlik için.

Yazilim sektorunu gram bilmiyorum yorumu olmus.

Eğer ihtiyaç duyulmayacaksak hangi alanlara yönelmeliyiz

Kimse senin yerine sana meslek secemez, eger isini iyi yaparsan sectigin meslekte basarili olursun bu altin kural. Gelecek yazilimda ise yazilim ogreneyim, gelecek papazlikta ise papaz olayim gibi bir kafa yanlis. Kabiliyetine uygun, yillarca severek ve iyi sekilde yapabilecegin ne ise onu meslek edin kendine.

Yapay zeka bu sektoru ciddi sekilde etkiliyor ve etkileyecek; kimileri icin bu isten cikarilma olacak, kimileri icin ekstra is olacak; kimileri icin de yaptigi isi farkli sekilde yapmak olacak.

Yazilim sektorunu gram bilmiyorum yorumu olmus.

Kimse senin yerine sana meslek secemez, eger isini iyi yaparsan sectigin meslekte basarili olursun bu altin kural. Gelecek yazilimda ise yazilim ogreneyim, gelecek papazlikta ise papaz olayim gibi bir kafa yanlis. Kabiliyetine uygun, yillarca severek ve iyi sekilde yapabilecegin ne ise onu meslek edin kendine.

Yapay zeka bu sektoru ciddi sekilde etkiliyor ve etkileyecek; kimileri icin bu isten cikarilma olacak, kimileri icin ekstra is olacak; kimileri icin de yaptigi isi farkli sekilde yapmak olacak.
Bekleyin hocam 😀.

Kimse senin yerine sana meslek secemez, eger isini iyi yaparsan sectigin meslekte basarili olursun bu altin kural. Gelecek yazilimda ise yazilim ogreneyim, gelecek papazlikta ise papaz olayim gibi bir kafa yanlış. Kabiliyetine uygun, yillarca severek ve iyi sekilde yapabilecegin ne ise onu meslek edin kendine.

Hocam yıllardır yazılım isteyen biriyim ben 6. sınıftan beri, şu an 12. sınıftayım ve YKS'ye gireceğim, ve istediğim yerin bitecekmiş ve yok olacakmış gibi konuşulması beni biraz korkutan bir olay. O yüzden sevebileceğim başka bir meslek ya da bölüm arıyorum. Orada demek istediğim olay biraz bu aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı