Pakistan mı? Umarım şaka yapıyorsunuzdur. Çin'in kuklasıdır Pakistan. Çin hiç bir açıdan ABD'nin üzerinde süper güç olamaz. Çin ABD bağımlı bir ülkedir. Çin ürettiklerinin çoğunu ABD satmak zorundadır. Bakın ABD gümrük vergisi koydu. Çin'in milyar dolarlık kaybı var. Çin ekonomisi bunu sürdüremez. Ama ABD Çin'den almazsa hiç bir şey kaybetmez. Kendi üretir buna da gücü vardır. En fazla biraz enflasyona maruz kalır. Ama bunu kaldıramayacak bir güç değil ABD. Çin'in beslemesi gereken 1 milyar nufusunu saymıyorum bile. ABD'nin böyle bir derdi yok. Silah sanayi, bilimde Çin'e attığı turu söylemiyorum bile.
Rusya'yı konuşmuyorum bile. Rusya süper güç falan değildir. Bölgesel güçtür. Gücüde ancak kafkaslarda ki Türki devletlere yeter.
Ekonomide ki güç farkları da ortada. Çin para birimi yuanı değersizleştirmek için devamlı devalüasyon yapar. Böyle bir para birimine kim niye güvensin. Çin süper güç olacakta yuan dünya parası olacak. Hayalleri bırakın bence.