Gelecekte Windows 10'a neler olacak?

Yok hocam SSD'nin faydası var ama işlemci her şey kapalıyken bile yüzde 100 kullanıyor virüs olamaz düzenli format atıyorum.

Windows 10'da işlemciyi %100 kullanan 2 program var birisi Microsoft compatibility telemetry diğeri ise Windows Defender başka çok işlemci kullanan program bilmiyorum.

Bakkal bilgisayarcılar ise normal o durum. Dediğim gibi bu bilgisayar götürürben gibi duruyor. Nazar falan değmezse.

Yok hocam iyi bir yere götürdüm zaten kendim de anlıyorum ama sadece 7-8 yıl dayanması garip geldi.
Penitum lu sistemin yakında 10.yılına girmiş olacak sadece çok hantal bunu 8.1 düşürerek çözüyorum.

Neden bu kadar Windows düşmanısınız?

Karşılaştırma yaparsak;
Linux dağıtımların birçoğu az kaynak kullanıyor, buna rağmen yüksek performanslar ve güvenlik sağlıyor.

Windows 10 tarafında ise yüksek kaynak kullanımları sonucu işlemlerim gecikmesi can sıkıyor. Bu kaynağın başını Defender çekiyor.
Bir Update otomatik çalışınca sistem kararsız oluyor gerçekten. Hem CPU, hem Ram, hem Disk hem de Ağ kullanımı aynı anda çalışıyor ama güncelleme falan yapmıyor. Gereksiz.

Windows 7'de aslında güzel, kaynak kullanımı az görünümü güzel ama güvenlik açısından kullanıcılar pek yönelmiyor.

Windows 10'un kazandığı nokta ise yazılım ve oyun olarak Windows 10'a odak olunmasından şanslı. Bill abi, zamanında sağlam adımlar atmış XD.

@yusuf6554

Ayrıca Windows 10 güvenliğe bu kadar emek harcamasına rağmen gizlilik ön planda değil.
Bu gizlilik olayları da kaynak kullanıyor bayağı.

Görünüş olarak Windows 95 Retro Edition gibi bir şey. Windows 7 kadar güzel değil.

Windows 10'da sevdiğim kısımlar Defender ve Metro başlatıcı olmasına rağmen, her zaman az kaynak kullanan bir antivirüs yazılımı aradım ama bulamadım. Aralarında stabil Windows Defender.

Bir de Linux'u görsel çok kolayca özelleştirebiliyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı