Kadir Emre DEMİRAL
Hectopat
Daha fazla
Yazılım, sevdiğin meslek, güzel hoş da getirisi ne olacak ?
Ancak, babanı dinleyip doktor olup, bu meslekte ilerleyip, öğrenmek için okuyabilirsin.
Mühendislik alanında bir kişinin yazılım bilip/bilmemesine çok özen gösteriyorlar. Yazılım bilen kişiler, alanında daha iyi yerlere geliyor.
eğer bir durumun varsa 2 üniversite oku. Önce yapacağın mesleği ardından yazılımı okuyabilirsin.
üniversiteye ihtiyaç duymadan da, en kötü ihtimal olarak kurslarla tamamlayabilirsin.
Yani demem şudur ki, eğer bu alanda yükseleceğini ve kolayca iş bulabileceğini düşünüyorsan, neden başlamayasın ? Yazdığın o iki sağlık alanında da kolayca iş bulabilirsin haberin olsun. Ama yine de, senin kararın, her ne kadar kendi yolundan git diyorsak da, ailenin de bir bildiği vardır, bence es geçme.Getirisi derken? Biraz açabilir misin?
Sağlıktan kastım paramedik veya Acil Tıp Teknisyeni gibi 2 Yıllık üniv.'ler
Zaten mühendisliğe başladığımda hazırlıktan sonra 2-2.5 sene boyunca bu yazılımı kayda değer bir şekilde öğrenip kendimi geliştirmeye çalışacağım. Zaten bilgisayar başında durmayı seven bir insanım (dersleri bile video ile yapıyorum) bu yazılım işine başladığımda hızımı alamam herhalde
O kadar param yok ya 657 ile geçiniyoruz
Bunu aslında düşünmedim değil ama üniversite ortamını tatmak istiyorum o yüzden dediğin gibi "en kötü ihtimal" listemde bu seçenek
1-) Her şeyin önü açık.1) Bu mühendislik gelecekte nasıl bir yerde olur? (Yani önü açık mı yoksa sınırlı mı vs...)
2) İş bulma sıkıntısı çeker miyim?
3) Pişman olur muyum?
4) Okuyacaksam nerede okumalıyım?
5) Çalışma şartları nasıl olur?
6) Ve maaş
Adamlar çalışmayan ve çaylak olabilir ama üniversite değil ne bildiğin ve potansiyelin önemli. Ortaya bir ürün koyman gerekiyor ve adam o ürünü oluşturamayan ama adı bilinen bir üniversite mezununu ne yapsın.lk başlarda onay veriyordu sonra Kırıkkale Üniversitesindeki bazı bilgisayar mühendisleri ile konuşmuş sakın gitmesin çok pişman olur gibi şeyler söylemişler. Onların dediğine inanarak şimdi kapı duvar gibi karşı çıkıyor. İkna etmeyi çok denedim araştırdıklarımı söyledim ama dinlemedi. Bende artık oluruna bıraktım belki zamanla fikri değişir. Hem Kırıkkale üniversitesinden bilgisayar mühendisliği mezunu olunca hangi şirket dikkate alır ki bir öğrenciyi? (Azmedip çok emek harcayan varsa onlar hariç)
Güzeldir.ahçeşehir Üniversitesini düşünüyorum orada baya ciddi eğitim yapıyorlar galiba.
Yani demem şudur ki, eğer bu alanda yükseleceğini ve kolayca iş bulabileceğini düşünüyorsan, neden başlamayasın ? Yazdığın o iki sağlık alanında da kolayca iş bulabilirsin haberin olsun. Ama yine de, senin kararın, her ne kadar kendi yolundan git diyorsak da, ailenin de bir bildiği vardır, bence es geçme.
3-) Nasıl bir şey istediğine bağlı. Gelecekte ne olmasını istiyorsun ?
6-) Ortalama bir üniversiteden mezun olup kurumsala yönelirsen 3000 ile başlarsın 6000'e çıkarsın, iyi iş çıkarırsan çalışırsan yükselirsen katlanır.
4-) Şöyle söyleyeyim, İstanbul'da okuman şart değil ama konferanslar bol olan ve sektörle ilişkileri iyi olan üniversiteler daha iyi.
6-) Ortalama bir üniversiteden mezun olup kurumsala yönelirsen 3000 ile başlarsın 6000'e çıkarsın, iyi iş çıkarırsan çalışırsan yükselirsen katlanır.
İyi bir üniversiteden mezun olup kurumsala yönelirsen 3000 ile başlarsın ama kademe atlaman daha çabuk ve yüksek ihtimal olur, baya artabilir.
Hmm bak bu konuda haklısın yapılabilir bir şey ama İstanbul ile aramda 3.5 saat fark var
Boş bir zamanını bu işe ayırır isen yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca öğrenci ve mezunlar sana dahan net bilgi verebilirler.
Bu inan sana bağlı bir durum. Eğer sever ve ilgilenir isen kolay gelir. Ama bu iş sürekli çalışma ve araştırma gerekir. Sürekli gelişen bir alan olduğu için sürekli çalışma gerekir.