Gemicilik işi

Anladım teşekkür ederim. Bir bakayım düşüneyim ben de..
Hayırlısı ama tecrübe ile sabittir ki denizcilik, hasretle ilişiği olmayan adamın işidir. Kafayı işe odaklamazsan çok acı verir. Öyle ben darlandım gidiyorum diyebileceğin bir durumu barındırmaz. Hayatta pek çok şeyi kaçırmana vesiledir, lakin insana pek çok şey de kazandırır.

Öyle bir kanı oluşmadı, benim sormak istediğim soru attığım linkteki iş ilanlarında tam olarak ne yapılıyor onu merak ediyorum onu sormuştum.

Öyle bir kanı oluşmadı, benim sormak istediğim soru attığım linkteki iş ilanlarında tam olarak ne yapılıyor onu merak ediyorum onu sormuştum.
İlk olarak gemide herhangi bir işte çalışabilmeniz için uluslararası standartta (üstte bahsettiğim STCW bunun yazılı metnidir) bir eğitim ve bu eğitim sonucunda bir sınavdan geçmeniz gerekli. Bu ilanlar aslinda kurs ilanları, 30 günlük (sanırım 28 ya da 31 de olabilir) bir kurs için bir miktar para verip sonra en alttan ki o da iş bulunabilirse, başlamanıza vesile olacak hareketler. Yaşınızı bilmiyorum ama eğer gercekten denizcilik ile ilgili düşünceniz varsa 4 yıllık eğitim veren, uzak yol (tabi bu eski tabir, artık sınırsız) zabit sınavına imkan tanıyan İTÜ benzeri okullar ilk tercih olmalı. Makine, güverte tercihe bağlı ama ben şu andaki aklım olsa makine okurdum.

Son düzenleme:
Yaşım 19 fakat o üniversiteyi kazanacak beyin yok bende açık konuşayım, teşekkürler yine de.

O zaman otorite ile ilgili sorunlarınız mevcutsa, bu ilanların vaadettiği; kurslar neticesinde gemiye adım atmak konusunda iki kere düşünmeniz, tavsiyedir.

Ben de makine mühendisliği okuyorum. Gemide çarkçılık yapabilir miyim bilgisi olan var mı? Önceden bu işin önünü kapadılar diye duymuştum ama son durum nedir acaba?
Evet yükseltebiliyorsun bende makine okuyorum.
Yaşım 19 fakat o üniversiteyi kazanacak beyin yok bende açık konuşayım, teşekkürler yine de.
Olacak o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…