Gemide çalışmak nasıldır?

Bu arada maaşlar hakkinda genel bilgi sahibi olmak istiyorsanız, "gemipersoneli.com" sitesine üye olup "İş Fırsatları" kısmına bakabilirsiniz. Orada göreve göre ilanlar mevcut. Piyasa hakkinda az çok bilginiz olur.

@Mert Can Urcan 32 gün olmalı. Gemici veya yağcı eğitimi alinabiliyor. Ek olarak guvenlik sertifikaları için de bir hafta eğitim olmali sanirim. Sonra da sınava girip ehliyet alinabiliyor ama iş imkanları oldukça sınırlı ve maaşları da düşük oluyor.12 ay hizmet ve kurstan sonra ya da 18 ay hizmet ile ehliyet yükseltip (her iki koşulda da sınava girip alıniyor), biraz daha iyi imkanlarla iş bulunabiliyor. Tabii çevre ve referans önemli.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2297514
Yani klavyenden ne çıktığına takılmıyorum zira arkadaşta bunlar yokken, senin %10'luk ihtimali nasıl değerlendirdiğin anlaşılmıyor, sonra da yabancı firmaya girebileceğine olan inancın var ondan sordum; bir bilgi varsa güncelleyelim kendimi diye. @Andar Han'a soralım bir de, belki onda güncel bilgi vardır bizim bilmediğimiz. Gemiadamlığı v.b bir belgesi olmayan kişi nasıl bir "kurs" ile gemiye çıkar¿?
Benim söylemim genel bir söylem, anlamada neden zorlandığını ayıkamadım. Devam edebilirsin, uzun uzun bir şeyi anlamana uğraşacak değilim.

Bu arada maaşlar hakkinda genel bilgi sahibi olmak istiyorsanız, "gemipersoneli.com" sitesine üye olup "İş Fırsatları" kısmına bakabilirsiniz. Orada göreve göre ilanlar mevcut. Piyasa hakkinda az çok bilginiz olur.

@Mert Can Urcan 32 gün olmalı. Gemici veya yağcı eğitimi alinabiliyor. Ek olarak guvenlik sertifikaları için de bir hafta eğitim olmali sanirim. Sonra da sınava girip ehliyet alinabiliyor ama iş imkanları oldukça sınırlı ve maaşları da düşük oluyor.12 ay hizmet ve kurstan sonra ya da 18 ay hizmet ile ehliyet yükseltip (her iki koşulda da sınava girip alıniyor), biraz daha iyi imkanlarla iş bulunabiliyor. Tabii çevre ve referans önemli.
Güncelleme için teşekkür ederim, insan beyni yeni şeyler olabildiğine inanmakta güçlük çekiyor bazen - sanırım kullanılmadığından, lakin arkadaşın bahsettiği firma ile ilgili yasal bilgiler olmadan çok güvenilir gelmedi bana.

Kısaca, 32 günlük bir eğitim sonrası verilecek sertifika ve muhtemel ehliyet ile bazı iş kollarında gemilerde çalışılabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam, bazı Meslek lisesi çıkışlı gençler için bu süre daha da kısalabiliyor. Fakat bu eğitim ve hizmeti veren firma çok önemli. Firmaların güvenilirliğini Ulaştırma Bakanlığından veya Milli Eğitimden kontrol edebilirsin @lcwçalışanı .

Ek olarak çevre ve referans kısmına imzamı atarım.

Yeni çıkan adam hiçbir yerde o parayi alamaz. 3000 GT altı yabanci bayrak kuru yük gemisinde "usta gemici" 1500 USD alıyor.

Merhaba hocam denizcilik alanında bilgili birine benziyorsun Galatasaray üniversitesinde deniz ulaştırma ve işletme veya gemi makineleri işletmeciliği okumayı planlıyorum maaşlar nasıl iş ve staj imkanı var mı bilgilendirebilirsen sevinirim çevre ve referans olarak tanıdığım kimse yok okulda elimden geldiğince denizcilik alanında çevre edinmeye çalışacağım hocalarla aramı iyi tutacağım.

@Oigheiar makine okursanız hem gemi büyüklüğü, hem de iş imkanı yönünden biraz daha avantajlı olursunuz. Üniversitenizin kariyer günleri olacaktır, bunlarda aktif olursanız da staj bulmanız biraz daha kolaylaşabilir. Ya da bir şekilde yağcı olarak çıkıp en azından stajı halledip ehliyeti almaya bakabilirsiniz. Çabanıza ve girişkenliğinize bağlı.

@Oigheiar makine okursanız hem gemi büyüklüğü, hem de iş imkanı yönünden biraz daha avantajlı olursunuz. Üniversitenizin kariyer günleri olacaktır, bunlarda aktif olursanız da staj bulmanız biraz daha kolaylaşabilir. Ya da bir şekilde yağcı olarak çıkıp en azından stajı halledip ehliyeti almaya bakabilirsiniz. Çabanıza ve girişkenliğinize bağlı.

Deniz ulaştırma işletme konusunda ne düşünüyorsun hocam bir de gemide geneliikle kaç saat çalışıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı