Gemini Pro Canvas ile yapılabilecek küçük program fikirleri nelerdir?

Frontiers22

Decapat
Daha fazla  
Merhaba değerli Technopat kullanıcıları, yine hesabımın şifresini unutup açmaya çalıştıktan sonra, biraz "troubleshooting" ile tekrar aktif edebildim. Ve yine sizlerle birlikte buradayım. Ancak bugün ne bir sorum ne de bir derdim var. Yaklaşık 3 ay önce Gemini için Pro sürüm aldım ve böylece iki yeni özellik açıldı: "video" ve "canvas". Video, bildiğiniz gibi AI destekli videolar iken, canvas kısmı yapay zekanın yardımı ile tarayıcı içinde çalışabilen, küçük programlar yazmanıza olanak sağlıyor. Ve ben de buraya tam olarak bu yüzden geldim. Bana canvas kısmında yaratabileceğim uygulamalar için fikir verebilir misiniz? Herhangi bir fikir veya yarım kalmış kod dizinleri de olabilir. Şu an için canvas ikisini de oldukça hızlıca elden geçirebiliyor. Yaratıcılığınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Gelsin yeni fikirler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım bilmeden zor. Örnek veriyorum bana bir tane JS dom örneği oluşturabilir misin diyebilirsin. Adım adım gitmen lazım.

Ben herhangi bir kodu tamamen bilmiyorum. Aslında da kodlamayı bilmiyorum. Ezber konusunda hala büyük sorunlarım var. Ama bir ErP de ne olması gerektiğini - ne tür analizler için gereken verileri çok iyi biliyorum.

Halen uğraştığım bir proje var ama bitiremiyorum. Çünkü bir süre sonra aıstudio'da amnezi başlıyor ve kodları bana sormadan alakasız bir şekilde değiştiriyor. Ücretsiz kullanıcı olmanın getirdiği bir sorun da olabilir.
Planlama ve proje gelişimi kısmı da olabilir ama basit bir port tarama işlemini bitirip daha sonra GUI de değişiklik talebimde direk port tarama koduna müdahale ediyor.

Son iki gün uğraştığım yapı ise "faker" üzerine idi. Yani elimdeki tablo yapısına göre 2-3 adet örnek verip, bu örneklemeyi binlerce yapabilmesi konusunda. Tasarımı birdenbire SQLite'a bağlanıp veri girişine getirdiğini 2-3 saat sonra anlayabildim. Açıklamaların birçoğu teknik yazıp kodları da kopyala yapıştır yapınca.

GPT eskiden kendi kod yazarken ekranını açıyordu. Artık açmıyor. Ufak projelerde kodu anlık çalıştırma imkanı var idi.

Ne tür projeler yapabilirsin?
Uzmanlığına göre. Benim işim veriler üzerine. ERP yönetimine göre. Ülkemizde son dönemde aşırı bir sap satışı olduğunu fark ettim. Maalesef bu beni çok üzdü. Çok basit firmalar, modüler yapısı ve dinamik veri alanları yüzünden ve sonradan abap gibi arabirimler ile eklenen kişisel istekler ile yapının çok yükse maliyetlere geldiğini görüyorum.

Uzun vadeli bir ErP projesi düşünebilirsin.

Ama model eğitimi yapabilirim dersen ise, lisans sorunu olmayan ne kadar kitap ve belge var ise, bunları ile okul eğitimi ve soru bankası amaçlı bir model eğitimi işi yapabilirsin. Bu konuda MEB'den destek bile isteyebilirsin. Öğretmenler bu konuda yardımcı olur diye düşünüyorum. Ülkemizde güncel bilgi ve farklı düşünme - problem çözümleri konusunda maalesef çok sorunluyuz.
Yani klasik eğitim notlarında farklı soru hazırlatabilirsin. Geçmiş dönemlere ait sınav sorularının lisans sorunu olacağını sanmıyorum. Onları da kullanabilirsin.

Bana uzmanlığını söyle, sana proje üreteyim 😁

Son düzenleme:
Merhaba değerli Technopat kullanıcıları, yine hesabımın şifresini unutup açmaya çalıştıktan sonra, biraz "troubleshooting" ile tekrar aktif edebildim. Ve yine sizlerle birlikte buradayım. Ancak bugün ne bir sorum ne de bir derdim var. Yaklaşık 3 ay önce Gemini için Pro sürüm aldım ve böylece iki yeni özellik açıldı: "video" ve "canvas". Video, bildiğiniz gibi AI destekli videolar iken, canvas kısmı yapay zekanın yardımı ile tarayıcı içinde çalışabilen, küçük programlar yazmanıza olanak sağlıyor. Ve ben de buraya tam olarak bu yüzden geldim. Bana canvas kısmında yaratabileceğim uygulamalar için fikir verebilir misiniz? Herhangi bir fikir veya yarım kalmış kod dizinleri de olabilir. Şu an için canvas ikisini de oldukça hızlıca elden geçirebiliyor. Yaratıcılığınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Gelsin yeni fikirler!

Maalesef yazılım bilginiz olmadan oluşan hataları Gemini'ye açıklamanız pek mümkün değil. Ben yapay zekaları (Özellikle de GPT'yi) script yazmak için kullanıyorum genelde. Örneğin aşırı fazla dosyanın 1, 2, 3 diye isimlendirilmesi gerekiyorsa bu kod bu işi otomasyon haline getiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00