Gemini vs Grok vs ChatGPT

Güzel özetlemişsiniz, açıkçası İOS bir cihaz kullandığım için ChatGPT bende 499 TL, Claude - 799 TL ve Gemini ise 719 TL. Açıkçası kodlama kısmında Claude daha iyi diyorlar ve GPT ise dediğiniz gibi günlük kullanımda her işe yarıyor. Şu an aklımda Claude PRO + ChatGPT PLUS almayı düşünüyorum sizce bu mantıklı mı?

Geçen online sınavlar için GPT çözdürdüğümde 5-10 soruyu yanlış cevap vermişti. Benim için doğru cevap önemli ayrıca analiz konusu da benim için önemli. Şu aralar makale ve blog yazmam gerekiyor ki daha detaylı ve doğru bilgilere ulaşmam lazım. Bunun yanında sıfırdan kod yazdırıp ya da mevcudu tamamlayacak bir yapay zeka arıyorum.

@yunusebaran

Claude'u beğenmiyorum kodlama konusunda DeepSeek denediniz mi? Kodlama konusunda ürkütücü derecede başarılı. Bence Claude almayın ben sevemedim. Kodlama için Gemini 2.5 Pro'yu deneyin şuanda ücretsizdi diye hatırlıyorum, deneyin hoşunuza giderse alırsınız.

Lmarena.ai
üzerinden yapay zekaları karşılaştırabilir ve yapılan testlerde kimin en başta olduğunu görebilirsiniz.

Hocam zaten Gemini 2.5 Pro abone olmuştum fakat kodun yarısında ben bunun için tasarlanmadım diyerek hata veriyor bundan dolayı aboneliği iptal ettim ama ilk ay ücretsiz kullanabiliyorum. Ayrıca DeepSeek sürekli server hataları veriyordu düzeldi mi?

@yunusebaran

Grok modeli, basit işlerde mükemmel sonuçlar veriyor ama daha karmaşık işler için yetersiz kalıyor.

DeepSeek, harika işler çıkartıyor, derin ve karmaşık konularda eksik kalabiliyor.

Claude, özellikle kodlama konusunda oldukça başarılı.

Gemini, benim için tam bir hayal kırıklığı. Bu kadar kötü bir şey görmedim.

ChatGPT'ye gelince, eğer doğru şekilde prompt yazmayı başarırsanız, her şeyi yaptırabileceğinizi düşünüyorum.

Eğer doğru prompt yazmayı bilmiyorsanız, tercihen Claude + DeepSeek + Grok üçlüsünü veya Claude + DeepSeek ikilisini kullanmak daha verimli olacaktır.

NOT: Lütfen yapay zekaları iş yapmak için kullanmayın. Eğitim amaçlı kullanın. Aksi takdirde kendinizi geliştiremez, yapay zeka bağımlısı olur ve sahtelikten ibaret bir yaşam sürersiniz.

Eğitimi kod üzerine devam ettirilen LLM'e kod konusunda kötü dediniz.

Düzgün prompt ve açıklama ile her LLM iş görür, genel ortalama olarak Gemini çok yönlülük sağlıyor sadece

Cursor filan desek ona malum bazıları bu aletler ile geliştirme yapıyor

Gemini basit bir şeyi bile yapamıyor, kötü. Ne yönde geliştirilse geliştirilsin kötü. Daha önünde uzun yıllar var.

Gemini basit bir şeyi bile yapamıyor, kötü. Ne yönde geliştirilse geliştirilsin kötü. Daha önünde uzun yıllar var.
Ne istediğinize bağlı. Trilyona yaklaşmış bir modelin hele reasoning yeteneği kazanmışken kötü olma ihtimali yok. Alete gidip de Lua'da bana yapay zeka yaz cart curt demediğiniz sürece herşeyi de yapıyor açıkçası.

Önceki yanıtımda üsttekileri Claude için yazdım bu arada.

Valla hocam Claude pro + ChatGPT plus düşünüyorum açıkçası DeepSeek en son sunucu hataları veriyordu birde groktan daha az limiti var sanki

Gemini 2.5 Pro (experimental) modeli hepsini döver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…