Gemini vs Grok vs ChatGPT

Ben şahsen zamanında indirim var diye merlinden almıştım, malum öğrenci iken her bir AI için ayrı ayrı ücret yetiştirmek epey bir masraf olurdu en ucuzu bile 20 dolar aylık iken 2-3 tane almaya kalktığınız an 40-60USD+ çok rahat buluyordu. O yüzden daha esnek olması için API üzerinden almaya karar verdim ben, gayet de memnunum açıkçası. Fiyat olarak aşırı uyguna gelmiş oldu bana aylık 190TL gibi bir meblaya maal oluyor bana şu anda ve hani piyasadaki ana AI modellerinin aşağı yukarı hepsini limitsiz kullanabiliyorum (GPT 4.5 vs gibi aşırı pahalı modellerde tabii bir nebze limit var, ama ben aldığımdan beri aylar geçti claude sonnet 3.7 vb. aktif ve yoğun kullanmama rağmen daha hiç limit konusunda sıkıntı yaşamadım). Bir de ne zaman istersem istediğim modeli kullanabilme rahatlığı da cabası tabii. Asıl karşılaştırmaya gelirsek de benim için 3 model arasında değişiyor. Claude sonnet 3.7 görsel tarafında vs. bence çok başarılı halen daha. Gemini 2.5 Pro zaten context Window'u inanılmaz fazla kalıyor diğer modellere kıyasla o yüzden detaylı bir projede çalışmak gerektiğinde gayet ideal. Ayrıca Reasoning'i de epey etkileyici ben şahsen grok 3'ten daha iyi buldum bu açıda Gemini 2.5'i. Fiyatlar ne alemde çok bilemiyorum ama AI Studio'da 5 RPM 25 req/day bedava limit de fena değil deneme yapmak için yeterli olacaktır büyük ihtimalle.

Hocam cluade resim oluşturamıyor ayrıca son zamanlarda sürekli hata verip duruyor diğer AI modellerinde out of Memory hatası almazken bunda alıyorum şimdiden söyleyeyim 32 GB RAM'e sahibim ve RAM'lerde hata yok. API üzerinden resim oluşturuyor mu bilmiyorum.

Şu bugün ve son 1 haftadır claude ile sorun yaşıyorum ikide bir network hatası veriyor ve limitleri de harcıyor.

Resim derken yazdığı kodları kastettim yoksa tabii kendisi oluşturamıyor xd. Estetik olarak daha başarılı yazıyor claude bana kalırsa. Ama Gemini da gayet iyi bence. 2.0'dan kat ve kat daha iyi diyebilirim hatta. Ve o hata da neden kaynaklı bilemedim açıkçası, ben çok büyük çaplı kurcalamadığımdan da olabilir gerçi ama ben pek bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…