Genç nesil neden kendini geliştirmiyor?

Yer
Anaheim, Los Angeles, CA
Daha fazla  
Kendim de Z kuşağından bir birey olarak soruyorum. Şu anki nesil neden kendini hiçbir konuda geliştirmeye çalışmıyor? Eğitim sisteminin rezaletliğinden şikayet ediliyor ama hiçbir çaba yok. Evet, iğrenç dönemlerden geçiyoruz fakat şu anda elimizdeki mal bu. Bakıyorum etrafa, herkes sadece oyun oynuyor. Anlıyorum, gerçek hayattan soyutlanmayı istemek özellikle şu dönemlerde gayet normal lakin bu böyle bitki gibi yaşayarak geçmez diye düşünüyorum. Ülkedeki gençlerin büyük oranının hiçbir uğraşı, hobisi yok. Bu nesil ileride büyüyünce bizi ne bekliyor? Şu anda "üniversite okumadan da büyük adam olurum, bak Bill Gates'e." diyen bir bireyden ne beklenir veya beklenmelidir? Bu bahsettiğiniz insanlar Harvard gibi okulları bıraktı.

Şahsen gençlerin sanal alem dışında kendini oyalayacak hiçbir şey olmaması ve bundan zerre şikâyet etmemeleri beni endişelendiriyor. Maddi olarak bakmayın bu boyuta sadece. İsteyen adam her şeyi yapar. İnsanlarda istek de yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geliştiren var geliştirmeyen var bir tümevarım yapmak çok doğru olmaz.
Kuran'da bile yazıyor bir işi bitirince ötekine geçin diye insanlar çok tembelleşti hocam telefon ve bilgisayar çok uzun ve gereksiz saatler harcatıyor insanlara.

Ben baya çalışıyorum, önümüzdeki sene üniversite sınavım var ve normal günlerim aşırı stresli yoğun geçiyor. Üzerine spor yapıyorum. 10 sene sonra başarabilirsem mühendis olup haftada 5 gün 7-8 saat çalışmayı imrenerek bekliyorum Bence herkes için söylenemez bu. Ama dediğiniz gibi yan gelip yatarak arkadaşlarıyla gezerek gençliğini bitiren bir tayfa var. Herkes kendi hayatını yaşayacak, o yüzden kendi hayatları için kim ne kadar çalışırsa o kadar güzel hayatı olacak. Kim ne yapıyorsa kendisi bilir, fakat emeklerimin ve bu yoğun stresli günlerimin ekmeğini hayalini kurduğum huzurlu hayatı yaşarken yiyeceğim inşallah. Hayırlısı. Onlar o sırada ne durumda olur bilemem.

Senin gibilere hayranım. Kendimde bu motivasyonu ne yalan söyleyeyim geç buldum ama buldum sonuçta. Bu da bir şeydir. Umarım bu hayallerinden çok daha fazlasını gerçekleştirirsin hayatta. Başarılar diliyorum.

Cevap basit, bir şey olamayacaklar ve bu yüzden zamanında çalışmadıkları için pişman bir hayat yaşayacaklar. Her şeyin kolayına kaçmaya calisanlar illa ki bir noktada tökezler.

Peki bu kesimin çoğunlukta olması endişe duyulacak bir şey değil mi yoksa ben mi çok abartıyorum? Ülkenin geleceği büyük bir tehlikede ve kimse farkında değil neredeyse. Beyin göçleri zaten durmuyor, kolay kolay durmaz da.

İnsanların yaşadığı şartları ve koşulları bilmeden konuşmak... Spor salonu fiyatları uçmuş. 1 gün bile olsa yemek yemek lüks olmuş bu ülkede. Sen bu gençlere diyorsun ki daha aktif olun sanaldan kopun.

Okul desen düzensiz ve ezberci eğitim yuvası. İnsanların bütün gününü çalıp sonuç olarak hiçbir şey katmayan bir yer. İnsanlar burada yorulduktan sonra üzerine yaşama hevesleri kalmıyor.

Okul dünyasını geç günümüz şartlarında çalışan kesim = Köle, her gün 8 saat mesai yapıp bu insanlar nasıl hobi edinebilir. Başka şeylere nasıl zaman ayırabilir. Eskiden parayı yaşamak için kazanırlardı. Şimdi sadece temel ihtiyaçları gidermek için çalışıyorlar. Bildiğin karınları doysun diye ömürlerini harcıyorlar. 8500TL alan bir adam ne yuva kurabilir ne de geleceğe umutla bakabilir.

İnsanların yaşadığı şartları ve koşulları bilmeden konuşmak...

Bilip bilmeden konuşmak derken? Sanal çağda yaşıyoruz. İnternette her türlü bilgi mevcut. Abuk sabuk oyunlara saatlerini harcayacaklarına yazılım öğrensinler. Müzik öğrensinler. Enstrüman şart da değil. Bedava bir sürü DAW var. Yapmak isteyen adam her türlü yapar. İstek olmadıktan sonra hiçbir şey yaptıramazsınız.

Ustam inşaatta çalışıp akşam kickboksa gelip çalışan vardı. Maaşların az olduğuna katılıyorum. 450 dolar az bir para. Okul konusunda haklısınız açığa geçmek belki çözüm olabilir. Dışarıda yemek yemek lüksleşti iyice katılıyorum. Ama evde pişirmeyi öğrenirseniz gayet sağlıklı yüksek proteinli yemekler yapabilirsiniz. Kişi başı 1000 TL tutar günlük 300 gram tavuk göğsü yemek isteseniz.(25-30 gr protein var 100 gram tavuk göğsünde 80 gram alırsınız günde spor yapmanıza yeter.)

Spor salonları da yerine göre kalitesine göre değişiyor. Yıllık alırsanız gene 1500 TL'ye bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…