Gençler iş beğenmiyor safsatası

@lavyy123
Tembellik yapanlarda ve iş beğenmeyenlerde de kusur yok.
Temel problem : Torpil, rant, yolsuzluuk vs...
Bu tip yollarla 1 günde birilerinin kazandığı parayı ömrü boyunca çalışsa kazanamayacağını gören kimse emeği ile çalışmak istemez ve sonuna kadar da haklı.

milyon dolar kredi verilecek, milyar dolarlık adamların vergi borcu silinecek ama sen ben ve küçük esnaf %40 vergi ödeyecek, bilmem kaç tl sigorta primi yatıracak ki o da yatırabilirse VSVSVSVSVSVVSVSVSVSVSV

Şu anda dünyada en iyi işleyen hukuk sistemi Çin'de imiş.
Adamlar nasıl becermişlerse başardıkları en önemli şey : Yönetenlerin sert kontrolü.
Vatandaş dolandırıcılık üç kağıt vs yaparsa da suç ama yönetici kademesinde biri yaparsa ortadan kaybederler, tüm malına mülküne de el koyarlar.

Son düzenleme:
@lavyy123
Tembellik yapanlarda ve iş beğenmeyenlerde de kusur yok.
Temel problem : Torpil, rant, yolsuzluuk vs...
Bu tip yollarla 1 günde birilerinin kazandığı parayı ömrü boyunca çalışsa kazanamayacağını gören kimse emeği ile çalışmak istemez ve sonuna kadar da haklı.

milyon dolar kredi verilecek, milyar dolarlık adamların vergi borcu silinecek ama sen ben ve küçük esnaf %40 vergi ödeyecek, bilmem kaç tl sigorta primi yatıracak ki o da yatırabilirse VSVSVSVSVSVVSVSVSVSVSV

Şu anda dünyada en iyi işleyen hukuk sistemi Çin'de imiş.
Adamlar nasıl becermişlerse başardıkları en önemli şey : Yönetenlerin sert kontrolü.
Vatandaş dolandırıcılık üç kağıt vs yaparsa da suç ama yönetici kademesinde biri yaparsa ortadan kaybederler, tüm malına mülküne de el koyarlar.
Denetim bir kere kaybedilmiş, dönmesi zor. Anlatamayacağım bir kaç şeyde biliyorum, en doğrusunun imkan varsa ülke değiştirmek olduğuna inanıyorum. Her ne kadar bu cennet vatanı sevsemde dışarıda güçlenip parayı burada yemek haricinde seçenek kalmadı.

Türkiye'de çalışma şartlarında sıkıntı olması başka "iş beğenmemek" başka. İş beğenmeme durumu yeni nesilde fazlasıyla olan bir durum.

"Oranın maaşı düşük", "oranın saati fazla", "orada mobbing var" gibi bahanelerde evde oturan tam 3.5 milyon adet ev gencinden bahsediliyor şu an. 80 milyonluk ülkenin 12 milyonluk genç nüfusunun tam 3.5 milyonu bu bahanelerde evde bomboş bir hayat geçiriyor.

Özellikle bu yeni nesilden gençler genelde ayda bir iş değiştiriyor. Artık durum ona geldi ki, personel işe başlıyor, pazartesi sabahı öğle yemeğini yiyip, haber dahi vermeden işi bırakıyor gidiyor. Yani şimdi burada iş vereni mi suçlamak gerek?

İyi - kötü bir şeyler yapmak yerine evde boş oturmayı tercih eden 3.5 milyon kişi için "iş beğenmiyor" yaftası gayette uygun. Vasıfsız bir işçiye Dünyanın herhangi bir noktasında yüksek maaş, az saat, rahat bir ortam hiçbir işletme garanti edemez. Şu anda gayet güzel yerlerde olan kimse işine yüksek maaşlarla başlamadı. En alt seviyeden işe başlanıp yükseldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı