Gençler, kendinize gelin!

Şu tarz yazılar hırsımı ateşliyor. Kendim için yaptığım günlük planıma uymama yardım ediyor. En azından bir şeyler için çabaladığımı hatırlatıyor. Başarmış insanları tekrar tekrar görmemi, çabalamaya daha hırslı bir şekilde devam etmemi sağlıyor.

Elinize sağlık.

Diğer ülkelerde yaşayan insanların çoğu asgari ücret ile istediklerine sahip oluyorken bizim vatandaşımız niye sahip olmak istemesin?
Adamın doğal hakkı budur zaten.
Hiçbir ülkede asgari ücret ile düzgünce geçinmen mümkün değil, ülkedeki asgari ücretle maaş alan insan sayısı o ülkenin alım gücünü belirler.

Diğer ülkelerde yaşayan insanların çoğu asgari ücret ile istediklerine sahip oluyorken bizim vatandaşımız niye sahip olmak istemesin?

Hiçbir ülkede asgari ücretle geçimin kolay olmadığını düşünüyorum. Bunun yanında, asgari ücretin yüksek olduğu ülkelerde, asgari ücretle çalışan oranının ülkemize göre çok daha düşük olduğunu düşünüyorum.

Evet haklısınız geçinmek kolay değil. Asgari ücrete çalışan kişi sayısıda çok az. Ama kastetmek istediğim şey en azından aldıkları ücret ile birşeyler alabiliyorlar.

Kimse zengin doğmuyor hayatta ama, kendine iş bulan (hobi veya spor alanı) bu işi ilerletirse başarılı olur işini severek yapan kazanır.

Zengin doğanlar var. En çok özel okullarda görürsün bu durumu. Babasının fabrikası var, okulun en dandik bölümünü senelik 40 bin lira vererek okuyor mesela. Hayatın her saniyesinde haksız rekabet var ama sonuçta rekabet var. Böyle tipler parasıyla, geriye kalanlar mücadelesiyle başarmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…