Gençlere teknolojik ürünlerde vergi kaldırıldı mı?

Merhaba, bende bu konu hakkında araştırma yapıyorum. Aklımdaki sorular şöyle, teknoloji sitelerindeki hazır sistemlerde faydalanılabilir mi? Bir telefon ve bir bilgisayarda mı geçerli yoksa ikisinden birini mi seçiyoruz. Ve sadece Türk markalarında geçerli olduğu söylentisini duydum bu sorular ile ilgili net bilgi var mı?

2 büyük tarafında seçim sonrası için söylediği bir vaat, ben şahsen telefon harici diğer cihazlarda olan indirimlere inanmıyorum. Misal bir bilgisayar alacaksınız ve bilgisayar 20 bin TL, siz vergi indirimini beklediniz 1 ay içinde az da olsa artış yaşar 21 bin olur en az. Seçim bitince doların artması muhtemeldir bunun da üstüne yazın asgari ücrete tekrar zam gelecek her şey yine artışa geçecek. Bu sırada gelen vergi indirimi eninde sonunda bilgisayarınızı yine 20 bine alma fırsatını sunacak.
Cep telefonlarında şahsi fikrim olarak söyleyeyim beklemek mantıklı çünkü şu an zaten göreceği en zirve noktada, seçim sonrası gelecek indirimlerle yarı yarıya bir düşüş olacak her türlü daha ucuza gelecek. Örnek olarak 35000TL'lik bir cihaz seçim sonrası 40 veya 50 bile olsa yarı fiyatı yani 20 25 bandına düşer ve 10 bin tlnizi çöpe atmamış olursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı