Gençlerin yaptığı imaj tam olarak ne?

Fatherboard

Hectopat
Daha fazla  
Son yıllarda Türk gençlerinin çoğunda görülen saç sitili ve giyim tarzı anime karakteri gibi görünmek için mi tercih ediliyor? Yanları kazınmış üstü uzun ve kıvırcık saç sitili, aynı şekilde saçını mavi ve pembeye boyatan kızlar vs.

Özentilik. Kendini bir gruba ait hissetme isteği. Yalnız kalma korkusu.

Ergenlik diyorum ve geçiyorum hocam. 30-40 yaşında öyle kimse göremeyiz zaten.

Onu ben de görüyorum ya. Bizim okulda da böyle bir durum söz konusu. Mesela How I Met Your Mother ya da Friends tarzı diziler izlemiş oldukları ve fanboyluk yaptıkları o kadar belli oluyor ve o kadar gözüme batıyor ki anlatamam. Şahsen ben hiçbirini izlemedim veya hiçbirini merak etmedim. Seven varsa sever, bir laf edemem. Ama çıkıp fanboyluğu yapmak falan, çok da hoş olmaz.

Gençlik yada ergenlik ama bunun kimseye yada bir şeye zararının olmadıgını unutmaya. Mutlu olmak en başta gelir zaten 30 yasından sonra hepsi gülüp geçiceği anı olarak kalıcak.

Fanboyluk değil de öz kimlik nefreti diyelim ona. İki dizi izledikten sonra ekmek arası sosisi adana kebaba tercih ediyorlar. Buna önayak olan Türk dizi sektörünü de alkışlamak gerek tabi. 'Kültürel dizi' adı altında aşiret savaşları, kan davaları yayınlıyorlar fakat Amerikan kültürünü kopyala yapıştır yaparak sanki çok üstün bir kültürmüş gibi lanse ediyorlar. Şu söylediklerimden ötürü, ben bile kendimi bir noktada ülkücü zannediyorsam bunun sorumlusu, bizi kültürümüzden uzaklaştıran medyadır.

Ben de tam olarak onu demek istemiştim, evet haklısınız.

Tamamen özentilikten kaynaklanıyor bence. Neden ise toplumumuz birisinde bir şey varsa aynısından kendisinde de istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…