Genel performans düşüşünden sonra temiz kurulum

BayOcean

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
462
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem yeni sayılır, fakat drop ve genel FPS düşüklüğü yaşamaya başladım. Windows'um da pek hızlı sayılamaz. Kaspersky veya Malwarebytes ile taradığımda herhangi bir tehdit çıkmasa da ben şüpheliyim.

SSD ve harddisk kullanıyorum. Format ekranında, görünen bütün diskleri biçimlendirirsem herhangi bir zararlının hala barınması mümkün müdür? Belirteyim, sadece virüs şüphesine karşı temiz kurulum yapmıyorum. Sistemimde gözle görülür, performans düşüklüğü var.

Çok eskilerden kalma korsan yazılımlardan, nereden indirdiğimi bile hatırlamadığım birçok uygulamadan feragat edip lisanslı temiz bir Windows kullanmaya başlayacağım.

Virüs konusuna gelince, tüm diskleri format ekranındayken biçimlendireceğim. Bu, her şeyden emin olmak için yeterli midir? Adını birkaç defa duyduğum, olası BIOS virüsleri için herhangi bir şey yapmam gerekir mi? @Recep Baltaş @24099

Sistem:
GTX1650S.
Ryzen 5 1600.
8 GB 3200MHz.
B450M S2H.
Corsair CV550.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS virüsleri o kadar yaygın değildir ve bana kalırsa son kullanıcıya bulaşıcağını zannetmiyorum eğer bütüm diskleri biçimlendirirseniz çok yüksek ihtimal bir şey kalmayacaktır.(Hayali virüs değil ise)
 

Geri
Yukarı