Genel Programlama Mantığı Nasıl Öğrenilir?

12 yaşımda bu arayışa başladım, seninle birkaç yıllık deneyimimi paylaşayım; Udemy'den kurs alma, YouTube de daha iyi ücretsiz kaynaklar var.
İngilizcen dokumantasyonları anlayacak kadar iyi değilse sadece ingilizce üzerine fokuslan.
Basit bir dil seç, mümkünse Python olmasın. Javascript önerimdir.
Hiçbir şeyi yapmadan aklında tutamazsın, öğrendiklerini gerçekleştir.

12 yaşımda bu arayışa başladım, seninle birkaç yıllık deneyimimi paylaşayım; Udemy'den kurs alma, YouTube de daha iyi ücretsiz kaynaklar var.
İngilizcen dokumantasyonları anlayacak kadar iyi değilse sadece ingilizce üzerine fokuslan.
Basit bir dil seç, mümkünse Python olmasın. Javascript önerimdir.
Hiçbir şeyi yapmadan aklında tutamazsın, öğrendiklerini gerçekleştir.
Neden Python olmasın?

Python önerenler gelmiş gene, şu tipler olmazsa olmaz zaten.
C ve ardından C++ ile temeli çok iyi ve sağlam bir şekilde kavrayabilirsiniz.
YouTube üzerinden bilgisayar kavramları kanalını tavsiye ederim.

Python önerenler gelmiş gene, şu tipler olmazsa olmaz zaten.
C ve ardından C++ ile temeli çok iyi ve sağlam bir şekilde kavrayabilirsiniz.
YouTube üzerinden bilgisayar kavramları kanalını tavsiye ederim.
Python önermenim nesi kötü ki? Ben C ile başladım Java ile devam ettim de bu Python düşmanlığı neden hocam?

Düşüncelerinizi merak ettiğim 2 sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.
1- Başlıkta ki gibi genel programlama mantığını nasıl öğrenebilirim?
2- Mesela UDEMY platformundan ders çalışıyorum, birkaç gün sonra unutmuşum gibi oluyor ve tekrar çalışmam gerektiği hissine kapılıyorum ve paradoksa giriyor.
Bu 2 problem hakkında yardımınız lazım.

Unutmakta bir problem yok. Örneğin Python veya Java gibi modern dillerde binlerce class, method, library mevcut. Bunların hepsini ezberlemek hem mümkün değil, hem de ezberlense bile bir müddet sonra yine unutulur. Gerçekte olan ise sık kullandığınız komutları ister istemez ezberlemiş oluyorsunuz. Yeni başlayanlarda bu bilinmediği için öğrenme konusunda sıkıntı yaşanabiliyor. Orta ve ileri seviyelere gelindiğinde işlerin böyle yürümediği, her şeyi öğrenmeye çalışmak yerine öğrenmeyi öğrenmeye çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Mesela bir program yazarken bilmediğiniz ya da unuttuğunuz bir fonksiyon oldu diyelim. O fonksiyonu ve açıklamasını nereden bulacağınızı biliyorsunuz. Google´dan araştırıp ya da documentationdan ihtiyacınız olan bilgiye erişip yolunuza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Python önermenim nesi kötü ki? Ben C ile başladım Java ile devam ettim de bu Python düşmanlığı neden hocam?
Düşmanlık ile alakası yok.
High level bir dil ile başlamanın mantıklı bir yanı da yok.
Yapıları, bellek yönetimini doğru düzgün bilmeden anlamı da yok.
Python genelde yan dil olarak kullanılıyor zaten. Her şeyin kolay olması değil olay. O tarafa bakarsak syntax programcısı olur çıkarsınız.
Geçen de direkt C# diye gezenler vardı. Halbuki adamın savunduğu şey C# değil de Windows Form Apps ama farkında değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı